Župan sa suradnicima obišao radove na projektu dnevne bolnice Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek i energetske obnove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije

Župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem te županijskim pročelnicama u ponedjeljak 8. srpnja obišao je radove na rekonstrukciji i izgradnji projekta dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek te energetske obnove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Župana su o dinamici građevinskih radova izvijestili ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić i ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković koji su izrazili zadovoljstvo s napretkom gradnje te zahvalili Županiji na angažmanu u ovom, najznačajnijem investicijskom projekt u sektoru zdravstva na području županije u posljednjih nekoliko godina vrijednom gotovo 50 milijuna kuna.

Župan je zahvalio upravama Bolnice i Zavoda na dobroj pripremi projekata i organizaciji, napomenuvši kako je ulaganje u zdravstvo jedan od temeljnih prioriteta Županijske  uprave te kako će po završetku radova stanovnici Koprivničko-križevačke županije dobiti najvišu razinu medicinske usluge.

„Ovo je godina investicija u zdravstvo, a činjenica je da smo napravili veliki iskorak projektima od gotovo 50 milijuna kuna unatoč globalnim problemima u zdravstvu pronašli prostora za značajne investicije. Zdravstveni sustav ne trpi niti jedan dan zaostajanja u pogledu opremljenosti i prostornog sadržaja, a ovi projekti  pokazuju kako je investicija na nivou kakvog smo planirali i kakvog trebamo. Napravili smo ogroman pomak u podizanju standarda pružanja zdravstvenih  usluga našim stanovnicima i na to smo ponosni“, kazao je župan Koren.

Ravnatelj Devčić je kazao kako se radovi odvijaju na ukupnoj površini većoj od četiri tisuće kvadratnih metara, od čega se 1600 kvadratnih metara odnosi na novu zgradu dnevne bolnice u kojoj će biti smješteno pet medicinskih odjela: fizikalna medicina, psihijatrija, neurologija, anesteziologija te palijativna skrb.

„Građevinski radovi su u punom zamahu, a osim gradnje nove zgrade rekonstruiramo i dio prostora u zgradi bolnice gdje smo težište stavili na rekonstrukciju Odjela pedijatrije. Dio radova unutar glavne bolničke zgrade obuhvaća oko 2800 kvadratnih metara pri čemu je očekivani završetak radova planiran do kraja studenog ove godine, a potpuna aktivacija svih prostora očekuje se s početkom veljače iduće godine“ dodao je ravnatelj Devčić.

Radovi dobro napreduju i na zgradi Zavoda za hitu medicinu Koprivničko-križevačke županije, a kako je kazala ravnateljica Hanžeković, trenutno je u tijeku faza projekta koji obuhvaća izgradnju toplinske izolacije vanjske ovojnice građevine, nakon čega slijedi ugradnja sustava mehaničke ventilacije te zamjena stolarije i postojeće električne rasvjete.

„Početak radova na zgradi hitne medicine započeo je početkom lipnja kojima je predviđena cjelokupna energetska obnova zgrade i ovim zahvatom će se značajno poboljšati uvjeti za rad osoblja, ali i sama zdravstvena usluga.  Trenutno se radi na fasadi te prvom katu gdje su smješteni prostori uprave i osoblja, a nakon toga krećemo s radovima u prostoriji za reanimaciju i prijavno-dojavnoj jedinici. Planirani tijek radova je oko pet mjeseci, a završetak očekujemo u listopadu“, naglasila je ravnateljica Hanžeković.

Nakon izjava za predstavnike medija, župan je u pratnji zamjenika, suradnika i ravnatelja obišao gradilišta gdje se detaljnije upoznao s procesima izvođenja radova. Ovom investicijom u županijski zdravstveni sustav  uloženo je 48,7 milijuna kuna, od toga 47.290.120,00 kuna iznosi vrijednost radova na projektu dnevne bolnice (građevinskih radovi vrijede 31.429.508,00 kuna), dok vrijednost projekta energetske obnove  zgrade Zavoda hitne medicine iznosi 1.409.811,34 kuna.

Služba ureda župana