Župan sa suradnicima obišao radove na Osnovnoj školi Gola

Župan Darko Koren danas je u pratnji zamjenika župana Ratimira Ljubića i pročelnice Ane Mušlek obišao radove na Osnovnoj školi Gola, gdje su ih dočekali načelnik Općine Stjepan Milinković i ravnateljica Violeta Pranjić.

U školi se izvode radovi na rekonstrukciji kuhinje i zbornice čija vrijednost iznosi 570 tisuća kuna, od čega Koprivničko-križevačka županija sudjeluje s 220.000 kuna, dok je Općina Gola izdvojila 350.000 tisuća kuna. Što se konkretnih zahvata tiče, u tijeku je rušenje vanjskih zidova u prostorijama zbornice i kuhinje čime se proširuje prostorija zbornice, a kuhinji se dodaju prostorije ostave, hodnika, garderobe i wc-a, s vanjskim natkrivenim ulazom i rampom za osobe s invaliditetom.

Župan je izrazio zadovoljstvo napredovanjem radova te naglasio kako je temeljni zadatak svake županije ulaganje u obrazovanje, a o potrebama škola brine se kroz suradnju s ravnateljima i obrazovnim djelatnicima, kao i kroz investicije koje osiguravaju najbolje uvjete za školarce. Glavni cilj je ravnomjerni razvoj, dostupnost i kvaliteta obrazovanja u svim područjima Županije, a još je dodao kako je Općina Gola primjer jedinice lokalne samouprave koja ulaže znatna sredstva u školu u svojem mjestu.

Ravnateljica Pranjić zahvalila je županu i suradnicima na odličnoj suradnji te pomoći i podršci u svim aktivnostima, ujedno predstavivši realizirane projekte obnove učionica, rad škole te buduće planove.

Uključujući radove na OŠ Gola, spomenimo kako Županija ukupno ulaže dva milijuna kuna u poboljšanje školske infrastrukture što je značajan doprinos obrazovnom sustavu, ako se uzme u obzir da su u tijeku i radovi na 70 milijuna kuna vrijednom projektu izgradnje i opremanja školskih sportskih dvorana u pet općina te 70 milijuna kuna vrijednom županijskom Centru kompetentnosti.

Ostali radovi odnose se na obnovu krovišta Područne škole Velika Mučna, krovišta dvorane Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, uređenje igrališta Osnovne škole Kalnik, rekonstrukciju krovišta na matičnoj školi u Kunovcu u sklopu Osnovne škole Koprivnički Ivanec, unutrašnje uređenje Područne škole Hlebine te dogradnju Područne škole Miholec.

 

Služba ureda župana