Župan sa suradnicima obišao radove na izgradnji školsko-sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu

Cijeli objekt izgleda impozantno s obzirom na svoju veličinu i na tehnička rješenja. Dvorana vrijedna 21 milijun kuna sigurno će zadovoljiti sve potrebe škole te omogućiti prostor za sadržaje koji se tijekom godine događaju u općini - kazao je župan Koren prilikom obilaska

Župan Darko Koren danas je sa suradnicima posjetio Općinu Sveti Petar Orehovec i obišao radove na izgradnji sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Sveti Petar Orehovec.

Župan je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova i kvalitetom izvedbe podsjetivši kako je ovo prema gabaritima izgradnje najveća od pet školsko-sportskih dvorana koje se trenutno grade u Županiji u suradnji s općinama.

Cijeli objekt izgleda impozantno s obzirom na svoju veličinu i na tehnička rješenja koja nisu svakodnevna kad govorima o takvim objektima, a posebice o lučnoj konstrukciji krovišta. Projekt je vrijedan 21 milijun kuna i sigurno će zadovoljiti  sve potrebe škole te omogućiti prostor za sadržaje koji se tijekom godine događaju u općini. Zahvaljujem načelniku Franji Poljaku i svima koji s njim sudjeluju u projektu. Koncept izgradnje je poznat, dvoranu s  50 posto sredstava financira  Općina, a  50 posto Županija kad govorimo o pedagoškom standardu, a Općina je odlučila sama financirati i određene sadržaje koji su izvan pedagoškog standarda“, kazao je župan prilikom obilaska.

Sve je odrađeno po dogovoru, od tehničkog rješenja i  izvođenja radova pa do zatvaranja financijske konstrukcije, dodao je župan te naglasio da Županija kao investitor i osnivač škole izražava puno zadovoljstvo viđenim.

Načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak je uz zahvalu županu i Županiji također izrazio zadovoljstvo napretkom radova te kazao kako će dvorana zadovoljiti sve standarde škole, a veliku korist će imati i šira zajednica koja će koristiti prostore.

„Postavljanjem krovne konstrukcije i krovišta došli smo do radova koji se tiču unutrašnjeg uređenja koji se mogu raditi neovisno o vanjskim vremenskim uvjetima. Radi se završni sloj krovišta, fasada je u odmakloj fazi gotovosti i vjerujem da će radovi biti gotovi do kraja godine“, kazao je načelnik Poljak.

Uz župana današnjem obilasku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski resorni pročelnici Darko Masnec i Ana Mušlek, ravnatelj škole Stjepan Lučki te Mario Biljan i Valentina Valent ispred građevinske tvrtke Radnik.

Služba ureda župana