Župan sa suradnicima na kavi s novinarima

Župan Darko Koren i njegovi zamjenici Darko Sobota i Ivan Pal održali su u ponedjeljak, 24. studenoga tradicionalnu kavu s novinarima na kojoj su sa predstavnicima medija razgovarali o aktualnostima u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na početku je župan najavio dvanaestu po redu Županijsku skupštinu koja će biti održana u srijedu, 26. studenoga u koprivničkoj Gradskoj vijećnici u 16,00 sati. Župan se kratko osvrnuo na dnevni red i dodao kako je ova Skupština jedna od važnijih u godini jer se na njoj donosi Proračun za 2015. godinu.

Zajednički nazivnik Proračuna Koprivničko-križevačke županije može se svesti na dvije riječi, a to su stabilnost i kontinuitet. Razlog tome je što mi uvijek nastojimo kreirati Proračun na način da prihodovna i rashodovna strana budu uravnotežene. Nikada dosad nismo trošili proračun unaprijed i smatram kako je to garancija našeg uspjeha“ istaknuo je župan Koren.

Prema njegovim riječima, Proračun Koprivničko-križevačke županije za 2015. godinu biti će u razini prošlih Proračuna, a samo neki od planiranih projekata za sljedeću godinu su nastavak ulaganja u prijevoz učenika te program pomoći u kući, sufinanciranje korisnika u domovima za starije, nova linija kreditiranja gospodarstvenika, ulaganje u sektor energetske učinkovitosti, itd..

Uz to, župan se osvrnuo i na velike kapitalne investicije koje su se provodile u Županiji, a to su izgradnja škole u Legradu i u Sokolovcu, početak gradnje škole u Cirkveni, nova fasada i stolarija Srednje škole Koprivnica i završetak investicije učeničkog doma u Križevcima. Najavio je kako će neki od budućih projekata biti ostvareni u skladu javno-privatnog partnerstva.

Na kraju kave, novinari su postavljali pitanja županu i njegovim zamjenicima, a vezano na teme prodaje poslovnog udjela u đurđevačkoj Bistri, učeničkog doma u Koprivnici, procesu legalizacije te održanih izbora za koprivničke mjesne odbore.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.