Župan prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Općine Sveti Ivan Žabno

U sklopu obilježavanja Dana Općine Sveti Ivan Žabno održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je pored brojnih gostiju i uzvanika prisustvovao i župan Darko Koren.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Dunja Trakoštanec Jokić koja je ujedno pohvalila rad vijećnika te dodala kako su sva naselja u Općini jednako zastupljena u Općinskom vijeću čime su ujedno i dobro upoznati s problemima određenih naselja. Na kraju svog govora čestitala je svima stanovnicima Dan Općine Sveti Ivan Žabno i blagdan sv. Ivana Krstitelja te zaključila:

I dalje moramo biti optimistični u svom radu.“

Nakon predsjednice Općinskog vijeća, okupljenima se obratio i načelnik Općine Vladimir Oguman koji se osvrnuo na provedene projekte u protekloj godini. Posebno je istaknuo završetak izgradnje škole u Cirkveni te uputio zahvalu Koprivničko-križevačkoj županiji i županu što su bili investitor tog projekta. IMG_8630mDodao je kako su u prošloj godini izgradili 2800 metara nerazvrstanih cesta, 800 metara županijskih cesta te dva kilometra sekundarnog voda i to iz proračuna same Općine. Osvrnuo se i na javnu rasvjetu te naglasio kako su ugradili 250 novih ekološki prihvatljivih sijalica te kako još nedostaje njih 300 kako bi cijelo područje Općine bilo pokriveno javnom rasvjetom.

Govorio je i o projektima u pripremi i provedbi, ulaganjima u sakralne objekte i o mladima te im ujedno uputio zahvalu na ostvarenim rezultatima na brojnim natjecanjima.

Sve okupljene pozdravio je i župan Darko Koren te ujedno čestitao svima Dan Općine Sveti Ivan Žabno i blagdan sv. Ivana Krstitelja i pohvalio rad načelnika Općine.

Osvrnuo se i na završetak gradnje škole u Cirkveni istaknuvši kako je to bio najpotrebniji objekt u Koprivničko-križevačkoj županiji s obzirom na broj djece, demografske trendove kao i stanje dotadašnjeg objekta te dodao kako je novoizgrađena škola promijenila sliku samog naselja Cirkvene:

Općina je puno toga napravila u godini iza nas, a ono na što sam iznimno ponosan upravo je izgradnja Područne škole Cirkvena, jedan od kapitalnih objekata školstva u našoj Županiji.“

Župan se u govoru dotaknuo i nedavno održane 7. izložbe simentalskog goveda u Općini Sveti Ivan Žabno te naglasio kako je to iznimno važna manifestacija za to područje:

Opće je poznato da je ova Općina srce stočarske proizvodnje u Hrvatskoj i mi smo iznimno ponosni na to. Čestitam svima onima koji se trude da budu najbolji u stočarskoj proizvodnji.“

IMG_8615mČestitke svima povodom Dana Općine i blagdana sv. Ivana Krstitelja uputio je i gradonačelnik Grada Križevaca i saborski zastupnik Branko Hrg koji je istaknuo kako ova Općina ima jaku infrastrukturu te kako se na tom području odvijaju važne investicije, među kojima i izgradnja pruge od Svetog Ivana Žabna do Gradeca.

S obzirom da se u Općini Sveti Ivan Žabno rodio i tijekom života radio pisac Zvonimir Balog, na svečanoj sjednici načelnik Općine i predsjednica Općinskog vijeća uručili su Kseniji Balog, kćeri poznatog pisca, Povelju o imenovanju počasnim građaninom Općine Sveti Ivan Žabno.

Svojim nastupom ovu sjednicu upriličilo je kulturno-umjetničko društvo „Graničar“ iz Cirkvene, a ujedno je bila i postavljena izložba slika „Crvena i bijela Moslavina“.

Služba ureda župana