Župan prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Općine Đelekovec

Župan Darko Koren jučer je prisustvovao svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Đelekovec koja je održana u Vatrogasnom domu u Đelekovcu.

Bila je to prva svečana sjednica s novoizabranim vodstvom Općine, a okupljenima se prva obratila predsjednica Općinskog vijeća Ivana Serdarušić.

Načelnica Lara Samošćanec zahvalila je svima na dolasku te kazala: „Čestitam svim kolegama dužnosnicima na izboru na pozicije za koje se nadam da ćemo ih obavljati s odgovornošću. Osobno ću se truditi obnašati dužnost najbolje što znam i uvijek sam spremna za dogovor i suradnju. Očekivanja su velika, imamo predivnu Općinu i pred svima nama je zadatak da radimo najbolje što možemo za daljnji kvalitetan život stanovnika naše Općine.“

Župan Koren je, uz čestitku svim stanovnicima i vodstvu Općine na njihovom Danu, poručio: „Čestitam načelnici na velikom uspjehu, kao i svim ostalim izabranim načelnicima koji su dobili povjerenje ljudi iz svojih sredina. Đelekovec je dosad imao vrlo dobru suradnju sa Županijom po svim pitanjima i aktivnostima, a naša su vam vrata i nadalje otvorena za potrebnu pomoć i podršku. Samnom je danas i ravnateljica naše PORA-e Razvojne agencije Melita Birčić, a to je ustanova koja je od velike važnosti općinama u pripremi i provedbi EU projekata i stoji vam na raspolaganju, kao i naše službe.“

Prigodnim su se govorima obratili i saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

Nakon uvodnih govora uslijedila je podjela javnih priznanja i zahvalnica. Ljiljana Žiganto-Mraz i Nadica Vuljak proglašene su počasnim građankama Općine Đelekovec, a za postignuća i doprinos u domeni gospodarskog i društvenog života priznanja Općine dodijeljena su Davoru Korošecu, Ani Levak, Ljiljani Horvat te Nogometnom klubu Borac Imbriovec. Za doprinos promociji Općine i uspješnu suradnju zahvalnica je dodijeljena Marijanu Posavcu te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Đelekovec.

Nakon podjela zahvalnica i priznanja održan je kulturno-umjetnički program koji su pripremili učenici Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec.

Svečanosti su prisustvovali ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, brojni načelnici općina, članovi udruga i društava te drugi uzvanici.

 

Služba ureda župana