Župan prisustvovao sjednici Grupacije centara za gospodarenje otpadom

U organizaciji Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, a u suradnji sa Županijskom komorom Koprivnica danas je u prostorijama Komore održana sjednica Grupacije centara za gospodarenje otpadom kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.
U pozdravnom obraćanju župan je prije svega, podržao inicijativu za održavanjem sjednice Grupacije u sjedištu Koprivničko – križevačke županije. Osvrnuo se i na projekt razvijanja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica koji se počeo razvijati prije trinaest godina, a unazad tri godine projekt je značajno napredovao istaknuo je župan. Izrazio je i zadovoljstvo što je postignut puni konsenzus jedinica lokalne samouprave i Vlade RH te vjeruje kako će izgradnjom Centra ovo područje biti primjer u Hrvatskoj, ali i šire u zbrinjavanju otpada. Župan Koren se posebno zahvalio direktoru Piškornice d.o.o. ujedno i voditelju Grupacije Mladenu Jozinoviću, koji je značajno pridonio sadašnjoj fazi realizacije projekta. .
Na sjednici se raspravljalo i o aktualnoj problematici u razvoju i realizaciji centara za gospodarenje otpadom te inicijativi koju je uputila Hrvatska zajednica županija vezana uz subvencioniranje prijevoza zbrinjavanja otpada na otocima. Sjednica je završena prezentacijom tvrtke O-K-TEH d.o.o. iz Zagreba.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.