Župan prisustvovao sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica

U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica danas je održana prva ovogodišnja sjednica Gospodarskog vijeća kojoj su uz članove prisustvovali i župan Darko Koren te predstavnici gradova Koprivnice i Križevaca.

U uvodnom obraćanju župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo suradnjom Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica te istaknuo suorganizaciju sajamskih manifestacija kojima se promovira i potiče razvoj gospodarstva i poduzetništva naše Županije.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gospodarskog vijeća HGK Mirko Habijanec predstavljanjem dnevnog reda potom se osvrnuvši na Izvješće o radu HGK Županijske komore Koprivnica za 2016. godinu u kojoj je održano 26 sjednica vijeća i strukovnih grupa, 13 okruglih stolova, desetak susreta sa stranim delegacijama te brojne druge aktivnosti. U pregledu Izvješća naglašena je i savjetodavna uloga Komore usmjerena prema poduzetnicima za koje su održane i brojne edukacije.

Predstavljen je i Plan rada za 2017. godinu kojim dominira usmjerenost k uvođenju novih usluga Komore koje će biti značajne za poduzetnike s područja Županije,  a nastavit će se s promocijom poduzetnika i cjelokupnog gospodarstva kroz organizaciju sajamskih manifestacija.

Naglasak je i na promociji deficitarnih strukovnih zanimanja kako bi se povećao interes učenika za upis u obrtnička zanimanja koja su potrebna gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije. Projekt će voditi Županijska komora Koprivnica uz podršku HZZ Područnog ureda Križevci, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, tvrtke „Radnik“ i „Rasco“ te uz pomoć strukovnih škola s područja Županije.

Izvješće o radu za proteklu godinu kao i Plan rada za 2017. godinu jednoglasno su usvojeni nakon čega je voditeljica Odjela za strateško planiranje, regionalni razvoj i razvoj ljudskih resursa Tihana Kraljić iz PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja prezentirala Županijsku razvojnu strategiju  Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2014-2020.

Služba ureda župana