Župan prisustvovao početnoj konferenciji projekta uspostave infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac

Uvjeren sam da će projekt biti uspješno realiziran i da će u najboljoj mjeri ispuniti  funkciju koja je potrebna svakoj sredini, a to je pružanje pomoći onim skupinama koje teško mogu bez nje. Županija će i dalje biti potpora i osnaživati i one slabije karike jer zajednica je jaka onoliko koliko je snažna njezina najslabija karika - istaknuo je župan Koren

U prostorijama Centra za socijalnu skrb Đurđevac danas je održana početa konferencija projekta  „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ kojim će se unaprijediti socijalna infrastruktura đurđevačkog Centra i  izgraditi novi objekt za pružanje usluga poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ispred Koprivničko-križevačke županije, koja je i partner na projektu, početnoj konferenciji prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Prijavitelj projekta je Centar za socijalnu skrb Đurđevac, dok su uz Županiju projektni partneri i Grad Đurđevac te Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Stručnu pomoć u pripremi projektne prijave pružila je Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije PORA, koja će pružati daljnju podršku i u provedbi projekta.

Na početku konferencije prigodnim riječima prisutnima se obratio ravnatelj đurđevačkog Centra za socijalnu skrb Daniel Rupić koji je zahvalio Županiji i ostalim partnerima na sudjelovanju te predstavio projekt ukupne vrijednosti 6.6 milijuna kuna.  Novi objekt  ukupne površine 170 četvornih metara će se graditi uz zgradu Centra na dvije etaže, pojasnio je ravnatelj, istaknuvši kako će  na prvoj etaži biti smješten poludnevni boravak, dok će se na drugoj etaži provoditi preventivne aktivnosti i programi s ciljem osnaživanja obitelji u riziku. “Ovim će se projektom stanovnicima s područja grada Đurđevca i okolnih općina omogućiti socijalne usluge koje manjkaju, kao i poboljšati prevencija izdvajanja djece iz obitelji i institucionalizacije“,  kazao je ravnatelj Rupić te dodao kako bi građevinski radovi trebali završiti do ljeta iduće godine nakon čega slijedi opremanje prostora kroz projekt vrijedan 1,7 milijuna kuna.

Župan Koren je uz čestitke poručio kako je Županiji  drago što može biti partneri na ovom hvale vrijednom  projektu.  „Ovo je izuzetno važan  projekt koji nosi dodatnu vrijednost zajednici, a posebno u području socijalnih politika koje su vrlo bitne za cjelokupni razvoj našeg društva.  Hvala svima na doprinosu,  uvjeren sam da će projekt biti uspješno realiziran i  da će u najboljoj mjeri ispuniti  funkciju koja je potrebna svakoj sredini , a to je pružanje pomoći onim skupinama koje teško mogu bez nje. Županija će i dalje biti potpora i osnaživati i one slabije karike u društvu,  jer zajednica  je jaka onoliko koliko je snažna njezina najslabija karika i o tome moramo stalno voditi računa“, zaključio je župan.

Sudionicima konferencije su se obratili i ravnatelj Centra za pružanje usluge u zajednici Svitanje Mladen Fajdetić i  ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, koji su pojasnili kako se projektom potiče proces deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije te razvoj mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici, a sve kako bi se smanjio broj institucionaliziranih ranjivih skupina te omogućio njihov proces inkluzije te spriječila daljnja institucionalizacija novih korisnika.

Početnoj konferenciji su uz župana i zamjenika župana prisustvovali i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje,  ostali suradnici na projektu te zaposlenici đurđevačkog Centra za socijalnu skrb. Projekt  je u 100 postotnom iznosu  financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a razdoblje provedbe je od 14. kolovoza 2020. do 14. veljače 2023., odnosno 30 mjeseci.

Služba ureda župana

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije“.