Župan prisustvovao otvorenju nove poslovno proizvodne hale tvrtke POBIS

Put koji ste imali nije lagan, stoga treba vam čestiti na hrabrosti te što primjerom pokazujete da se i kod nas može uspjeti i živjeti hrvatski poduzetnički san. Drago nam je da je i Županija, posebice PORA sa svojim stručnim savjetima pomogla u realizaciji ovog vrijednog projekta - istaknuo je župan

U poduzetničkoj zoni „Dravska“ u Koprivnici, danas je svečano otvorena poslovno proizvodna hala tvrtke POBIS, specijalizirane za proizvodnju i prodaju brusnih materijala i materijala za poliranje. Otvorenju objekta ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su župan Darko Koren, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Vrijednost ukupne investicije u zemljište, gradnji i strojeve je bila oko četiri milijuna kuna, a dio sredstava osiguran je u sklopu INTERREG V-A programa u kojem je stručnu podršku pružila PORA pri čemu je preko poziva u okviru programa „B Light“ za projekt nabave strojeva osigurana potpora od 240.00 eura.

Svi zajedno imali smo jasan cilj, a to je stvoriti prepoznatljivu kompaniju i staviti sve pod jedan krov – urede, skladište i proizvodnju. Uredi su spremni, skladište je pri kraju, a cijela linija za proizvodnju bi trebala biti puštena u rad do kraja ove godine“, rekao je prilikom uvodnog govora, Boris Poljak, direktor tvrtke POBIS te zahvalio svim suradnicima, partnerima, Gradu Koprivnici, PORA-i i Županiji na podršci.

Župan Koren je uz čestitke naglasio kako vesele ovakve investicije koje pokazuju da se unatoč kriznim vremenima može uspjeti i ostvariti poduzetnička vizija. “Otvorenje ove proizvodne hale imat će pozitivne učinke na gospodarstvo grada, županije, ali i šire s obzirom da su vaša tržišta i partnerstva i van granica države. Put koji ste imali nije lagan, stoga treba vam čestiti na hrabrosti te što primjerom pokazujete da se i kod nas može uspjeti i živjeti hrvatski poduzetnički san. Drago nam je da je i Županija, posebice PORA sa svojim stručnim savjetima pomogla u realizaciji ovog vrijednog projekta“, istaknuo je župan.

Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako mu je drago da je sve krenulo iz Poduzetničkog inkubatora jer to dokazuje da kad se ima vizija, hrabrost, stručnost i asistencija od strane Grada, Županije i EU fondova da se mogu razvijati uspješne male i srednje poduzetničke priče u Koprivnici. „To je ono što smo si mi zacrtali u daljnjem strateškom razvoju grada, nadam se da će ovaj primjer na realizaciju potaknuti i neke nove ulagače“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Nakon prigodnih govora, čast da otvore novi objekt pripala je najmlađim članovima obitelji Poljak, a potom je uslijedilo razgledavanje prostora i upoznavanje sa daljnjim planovima tvrtke.

 Služba ureda župana