Župan prisustvovao otvorenju 24. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu

Župan Darko Koren prisustvovao je svečanom otvorenju 24. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma koji se već tradicionalno održava na sajamskom prostoru u Gudovcu od 9. do 11. rujna.

Ove godine, na Sajmu će se predstaviti oko 500 izlagača iz Hrvatske te petnaestak stranih država, a na ukupno 36 metara kvadratnih zatvorenog i 63 metara kvadratnih vanjskog izlagačkog prostora predstavit će se i 22 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije kojima su nastup organizirali PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica.

U sklopu sajma održat će se i Državna stočarska izložba, najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji na kojoj se već tradicionalno predstavljaju najuspješniji hrvatski uzgajivači iz gotovo svih hrvatskih županija sa svojim najboljim grlima.

Održat će se i brojni okrugli stolovi, predavanja, prikazat će se izvorne pasmine goveda, a uručit će se i priznanja najboljim uzgajivačima svinja, ovaca, koza, peradi, pčela i konja.

U okviru 24. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma održat će se i Sajam grijanja i obnovljivih izvora energije „PETI ELEMENT“ s ciljem predstavljanja poslovnih subjekata vezanih uz djelatnost grijanja i obnovljivih izvora energije.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Država Izrael, a riječ je o najvećoj sajamskoj priredbi Bjelovarskog sajma i najveći hrvatski poljoprivredni sajam općenito.

Služba ureda župana