Župan prisustvovao okruglom stolu o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

"Selo i poljoprivreda temelji su na kojima počiva Koprivničko-križevačka županija, i u čiji smo razvoj dosad mnogo uložili, a planiramo to činiti kroz naš proračun i nadalje.“

U Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Koprivnica danas je održan okrugli stol na temu „Obiteljska poljoprivredna gospodarstva – temelj hrvatske poljoprivrede“, kojemu je prisustvovao i župan Darko Koren, a tom je prilikom predstavljena i knjiga „U boj za živo selo“ urednika Branka Salaja i Miroslava Kovača.

U uvodnom obraćanju okupljenima župan je pohvalio organizatore na doprinosu raspravi o poljoprivredi kazavši: „Poljoprivreda je strateška grana gospodarstva svake države, a na svima nama je da se borimo za njezin uspjeh. Selo i poljoprivreda temelji su na kojima počiva Koprivničko-križevačka županija, i u čiji smo razvoj dosad mnogo uložili, a planiramo to činiti kroz naš proračun i nadalje.

Župan je dodao kako je „vizija razvoja tog sektora povezati obiteljska poljoprivredna gospodarstva s našom najvećom prehrambenom industrijom Podravkom“ , a važnu će ulogu u cijelom procesu imati i država, odnosno Ministarstvo poljoprivrede.

Okruglom stolu prisustvovali su tajnik Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Miroslav Kovač, dekan Zagrebačke škole za ekonomiju i management Đuro Njavro, direktor Razvojne agencije Sjever dan Miljenko Ernotić, Zdravko Dimač ispred Podravke te brojni gospodarstvenici, poljoprivrednici i predstavnici institucija.

Služba ureda župana