Župan prisustvovao 28. Ivanečkim kresovima

U organizaciji Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec u Društvenom domu u Koprivničkom Ivancu održana je najpoznatija folklorna manifestacija 28. Ivanečki kresovi prilikom koje je ujedno obilježen i jubilej 40 godina postojanja.

Ovoj manifestaciji prisustvovao je i župan Darko Koren koji je pohvalio organizatore ove „hvalevrijedne“ manifestacije te čestitao obljetnicu postojanja i zahvalio svima što njeguju tradiciju i običaje svojeg mjesta jer je to „najvrednije što jedno društvo ima i svakako ih treba prenositi mlađim naraštajima“.

Pored svečanog dijela manifestacije, ujedno je otvorena i izložba izvornog Ivanečkog veza, a stručni žiri u sastavu: župana, više savjetnice za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač te predsjednice Društva izvornog folklora Koprivničkog Ivanca Gordane Horvat izabrali su par u najljepšoj narodnoj nošnji.

Uoči početka manifestacije održan je mimohod ulicama Koprivničkog Ivanca, a za prigodan program pobrinuli su se Franjo Barić, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec te gostujuća kulturno-umjetnička društva.

Služba ureda župana