Župan prisustvovao 18. hodočašću hrvatskih vatrogasaca u Mariji Bistrici

Kao svečani završetak obilježavanja Mjeseca zaštite od požara i duhovna priprema za nadolazeću protupožarnu sezonu, u Mariji Bistrici održano je 18. hodočašće hrvatskih vatrogasaca, kojemu je prisustvovao i župan Darko Koren.

U svetištu se okupilo oko 2000 vatrogasaca iz dobrovoljnih i profesionalnih postrojbi te vatrogasna mladež iz cijele Hrvatske kako bi primili blagoslov, a tom su prilikom pokazali  i punu spremnu za nadolazeće izazove. Pripravne su i tehničke i zračne snage, a vatrogasci s kontinenta pomagat će kolegama u priobalju.

Rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević predvodio je svetu misu, a hodočašću su još prisustvovali i izaslanik predsjednika Vlade RH Žarko Tušek, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, načelnik Marije Bistrice Josip Milički. načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, počasni predsjednici HVZ Franjo Gregurić i Teodor Friščić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predsjednik i zapovjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber i Marijan Lovrenčić te predsjednik i zapovjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Ptiček i Josip Novosel.

Služba ureda župana