Župan primio voditeljicu tehničkog tajništva IPA programa Dianu Rozsa

U petak, 26. kolovoza, uoči održavanja završne konferencije projekta „Mobile region“ župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota primili su voditeljicu Zajedničkog tehničkog tajništva IPA Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska Dianu Rozsa.

Diana Rozsa je pohvalila aktivnosti Razvojne agencije Podravine i Prigorja PORE, jer u posljednja dva natječaja PORA je ostvarila čak osam odobrenih pretpristupnih projekata. Najavila je i treći natječaj u kojem će poseban naglasak biti na turizmu, te zaštiti okoliša, gospodarstvu i ljudskim resursima.

Župan Koren se Diani Rozsi zahvalio na potpori i kazao da se nada kako će se i budući natječaji uspješno kapitalizirati, te će tako još više europskog novca doći u Županiju. Ocijenio je da će iskustva i znanja stečena u pripremi prekograničnih projekata biti od ključne važnosti kod pripreme strukturnih i kohezijskih projekata nakon što Hrvatska uđe u EU.

Prijemu su također prisustvovali komunikacijski menadžer u zajedničkom tehničkom tajništvu Tvrtko Čelan, ravnateljica PORE Melita Birčić i pročelnik Službe ureda župana Vladimir Šadek.