Župan primio Predstavnika albanske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave, u srijedu 15. svibnja, župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te nadležne županijske pročelnice primili su Dritona Prekazija iz Koprivnice, kao izabranog Predstavnika albanske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije i njegova zamjenika Emanuella Danija iz Križevaca. Sukladno Zakonu o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, mandat izabranog Predstavnika, kao i njegova zamjenika započeo je dana 10. svibnja 2019. godine.

Na provedenim izborima bilo je ukupno 204 birača upisanih u popis birača, dok je glasovalo 19 birača odnosno 9,31 posto.

Župan Koren čestitao je izabranom Predstavniku i njegovom zamjeniku te poželio da se odlična suradnja s albanskom nacionalnom manjinom nastavi i dalje. Nakon sastanka predstavnici albanske nacionalne manjine su prisustvovali i prijemu župana Korena za delegaciju veleposlanstva Republike Albanije u Republici Hrvatskoj koju je predvodio veleposlanik Republike Albanije Nj.E. g. Riza Poda sa suradnicima.

Služba ureda župana