Župan predao vozila hitne pomoći Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije

„Ovaj današnji događaj pokazuje da je zdravstvena skrb jedna od dva naša temeljna cilja, osim ulaganja u obrazovanje, zdravstvo je sektor u koji sama Županija što iz decentraliziranih što iz vlastitih proračunskih sredstava najviše ulaže.“

Župan Darko Koren održao je danas, 23. prosinca svečanu primopredaju dva nova vozila za potrebe hitne medicinske službe ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Mati Devčiću.

Vozila su namijenjena ispostavi Đurđevac i Križevci, a njihova ukupna vrijednost je 799.500 kuna.

Ravnatelj Devčić istaknuo je kako su nova vozila najnovije tehnologije, proizvedeni ove godine te da svako vozilo ima dva uređaja za oživljavanje. Tom prigodom je istaknuo kako Zavod raspolaže s devet vozila te da su do 18. studenog ove godine zbrinuli 26 tisuća bolesnika.

IMG_1359mŽupan Koren osvrnuo se na ulaganja i istaknuo: „Evo i ovaj današnji događaj pokazuje da je zdravstvena skrb jedna od dva naša temeljna cilja, osim ulaganja u obrazovanje, zdravstvo je sektor u koji sama Županija što iz decentraliziranih što iz vlastitih proračunskih sredstava najviše ulaže.“

Ukupan trošak zdravstvenog sustava koji prolazi kroz županijski proračun u 2015. godini iznosi oko 22 milijuna kuna, a posebno za Zavod za hitnu medicinu, najmlađu ustanovu, izdvojeno je 1.175,000.00 kuna dok je 800.000 kuna odvojeno za nabavu ova dva vozila, naglasio je župan.

Župan je najavio i plan spajanja hitne medicine i saniteta s ciljem da se na jednom mjestu vodi briga i skrb pacijenata.

Primopredaji su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal, glavna sestra Zavoda Liljana Šoštarić i timovi Zavoda za hitnu medicinu iz Križevaca i Đurđevca.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.