Župan predao tri nova vozila Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije

„Svi ovi projekti, aktivnosti i ulaganja govore o nastojanjima i brizi da imamo adekvatan zdravstveni sustav koji u svakom smislu udovoljava potrebama građana“

Župan Darko Koren danas je uručio ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjani Hanžeković ključeve tri nova vozila, jednog hitne medicinske pomoći i dva sanitetskog prijevoza, ukupno vrijedna oko milijun i 100 tisuća kuna.

Riječ je o najnovijoj investiciji za koju je župan kazao kako je „nastavak kontinuiranog ulaganja u najmlađu županijsku zdravstvenu ustanovu, u koju je dosad uloženo više od 10 milijuna kuna, većinom izvornih proračunskih sredstava“.

Zahvalivši ravnateljici, bivšem ravnatelju Zavoda i sadašnjem ravnatelju Opće Bolnice Koprivnica Mati Devčiću te djelatnicima na predanom i savjesnom radu, župan je istaknuo: „Današnja primopredaja tri nova vozila najbolji je pokazatelj našeg opredjeljenja ulaganju u zdravstveni sustav. Iznimno mi je zadovoljstvo što smo zajedničkim snagama kompletno obnovili vozni park, koji je temelj djelatnosti Zavoda, i u kojemu nema vozila starijeg od dvije godine. Također smatram kako smo integracijom sanitetskog prijevoza početkom ove godine riješili mnoge probleme glede pokrivenosti đurđevačkog i križevačkog područja te uvelike doprinijeli dostupnijoj i kvalitetnoj zdravstvenoj usluzi za naše građane.

Župan je još podsjetio na velike projekte u zdravstvu, projekt dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije za koji je ravnatelj Devčić s resornim ministarstvom potpisao ugovor vrijedan 35 milijuna kuna te projekt POZDRAV kojim će se 8 milijuna kuna, s partnerom Domom zdravlja, uložiti u općinske ambulante, odnosno poboljšati dostupnost primarne zdravstvene zaštite. „Svi ovi projekti, aktivnosti i ulaganja govore o nastojanjima i brizi da imamo adekvatan zdravstveni sustav koji u svakom smislu udovoljava potrebama građana“, zaključio je župan.

Ravnateljica Hanžeković zahvalila je Županiji na brojnim ulaganjima i podršci te pojasnila kako je za „najnoviji dodatak voznom parku nešto više od milijun kuna osigurano iz županijskih decentraliziranih sredstava, dok je 40 tisuća kuna uložio Zavod“.

Vozilo hitne medicinske pomoći vrijedno je oko 500 tisuća, opremljeno je najsuvremenijom opremom i tehnologijom, primjerice električnim instalacijama koje podržavaju rad medicinskih uređaja za zbrinjavanje vitalno ugroženih pacijenata. Vozila sanitetskog prijevoza vrijedna su 272 tisuće kuna svako, također su opremljena svim potrebnim uređajima, a važno je napomenuti i kako u prvom polugodištu imamo 15 tisuća sanitetskih prijevoza pacijenata, dok su vozila napravila 380 tisuća kilometara.“, pojasnila je ravnateljica Hanžeković.

Ravnateljica je još dodala kako se vozila moraju obnavljati nakon prijeđenih 200 tisuća kilometar, a obnovljen vozni park doprinijet će povećanju kvalitetne zdravstvene skrbi o pacijentima.

Županijski Zavod za hitnu medicinu raspolaže s 24 vozila, od čega je 6 namijenjeno za hitnu medicinsku pomoć, a 18 za sanitetski prijevoz.

Služba ureda župana