Župan predao pet novih vozila Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije

U četvrtak, 6. rujna župan Darko Koren uručio je ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjani Hanžeković ključeve pet novih vozila za sanitetski prijevoz, koja su ukupno vrijedna oko 1,1 milijuna kuna.

Naime, Zavod je proveo postupak javne nabave za osam vozila za sanitetski prijevoz, vrijednosti 2.258.487,50 kuna, od čega je Županija iz decentraliziranih sredstava osigurala 1.579.557,00 kuna, dok je ostatak od 678.930,50 kuna osigurao Zavod. Kao što je pojasnila ravnateljica Hanžeković, od primljenih pet vozila dva su namijenjena za sanitetski prijevoz, a tri za prijevoz pacijenata na dijalizu, dok se isporuka preostala tri vozila očekuje krajem rujna.

Župan je izrazio zadovoljstvo još jednom primopredajom vozila za županijski Zavod te je pohvalio rad njegovih djelatnika, istaknuvši: „Hitna služba prva je koja zbrinjava one kojima je potrebna pomoć, a za to treba imati odgovarajuću opremu. Upravo su vozila temeljna sredstva za obavljanje tog posla, naravno opremljena najnovijom tehnologijom i ljudstvom, te smatramo kako smo ovom primopredajom ispunili sve preduvjete kako bi Zavod funkcionirao na najbolji mogući način. Osim za sanitetski prijevoz, iz decentraliziranih sredstava nabavljena su i vozila za hitnu medicinsku službu te možemo reći kako smo jedna od rijetkih Županija koja raspolaže novim voznim parkom koji će uvelike podići standard pružanja zdravstvenih usluga.“.

Zavod raspolaže s 25 vozila, a kompletno obnovljen vozni park hitne medicinske službe u kojemu je vrijednost svakog vozila 530 tisuća kuna najbolje pokazuje opredjeljenje ulaganju u zdravstveni sustav.

 „Zahvaljujem Županiji koja je u suradnji sa Zavodom u kratko vrijeme riješila problem dotrajalog voznog parka s kojima se suočava većina Zavoda za hitnu medicinu. Time će se podići standard u samom sanitetskom prijevozu, što je važna komponenta u zdravstvenom sustavu koja omogućava pacijentima sigurniji, brži i ugodniji dolazak na liječenje. Primjerice, samo pacijenata koji trebaju dijalizu imamo 38 dnevno te vjerujemo kako će oni prvi osjetiti ova ulaganja.“, kazala je ravnateljica Hanžeković te dodala kako su vozila opremljena prema najsuvremenijim standardima.

Osim ulaganja u vozila, Županija sufinancira i projekt  Energetske obnove zgrade hitne medicine za koji je Zavod aplicirao prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ostvario 698.339,02 bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost projekta je 1.409.811,34 kune, od čega će Županija financirati obnovu zgrade u iznosu od 500 tisuća kuna.

Današnjoj primopredaji novih vozila prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnatelji županijskih ustanova, županijski pročelnici te djelatnici Zavoda.

Služba ureda župana