Župan potpisao ugovore o izradi projektne dokumentacije za Centar kompetentnosti u Koprivničko – križevačkoj županiji

U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren danas je potpisao ugovore o uslugama izrade projektne dokumentacije za Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji vrijedan 600 tisuća kuna.

Na samom početku župan je zahvalio svima prisutnima, istaknuvši članove projektnog tima,  ravnatelje strukovnih škola i podršku PORE koji imaju važnu ulogu u realizaciji ovog projekta.

– Puno truda, vremena i riječi potrošili smo u pripremi projekta kojem danas svjedočimo, a počinje potpisivanjem ugovora vezano za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za Centar kompetencija. To je jedan od projekata koji će na kvalitetan način odgovoriti na sve one potrebe koje strukovna zanimanja u našoj županiji imaju. Prije svega tim će se projektom rekonstruirati, dograditi i opremiti Obrtnička škola Koprivnica, isto tako dio tog projekta biti će usmjeren i u partnersku školu Strukovnu školu Đurđevac – naglasio je župan.

Ukupna vrijednost projekta trebala bi biti 30-ak milijuna kuna, prijavitelj je Obrtnička škola Koprivnica, a projektni partneri su Županija i Strukovna škola Đurđevac s konačnim ciljem, a  to je stvaranje stručnog kadra za tržište rada.

„Nakon provedenog postupka javne nabave za usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije danas se potpisuju ugovori sa Zajednicom ponuditelja za dvije grupe usluga ukupne vrijednosti 600 tisuća kuna“ – rekao je župan te najavio kako se krajem travnja iduće godine očekuje provedba postupka javne nabave za same radove, a u lipnju bi započeli konkretni radovi.

U ime Zajednice ponuditelja obratio se Rajko Kolarić koji je kazao da je glavni cilj da se usluge izvrše u zadanim rokovima te da se ispune očekivanja naručitelja i budućih korisnika.

Pročelnik upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu, ujedno i voditelj projekta Darko Masnec rekao je kako se ovim projektom stvaraju tehnički uvjeti s novom opremom da bi se škola opremila i prilagodila u tehničkom dijelu.

Drugi dio projekta je priprema i izrada programa, izrada kurikuluma i stvaranje softwera koji će se u toj školi odvijati, pa tako po završetku nastave i školovanja, djeca koja izađu iz škole se mogu odmah zaposliti. Ovaj Centar i ovaj projekt je zapravo priprema za srednje strukovno školstvo 21. stoljeća, jer pored kompetencije i stručnog kadra, osim učenika u tom Centru, svoja znanja i vještine stjecat će i odrasli uz dodatne obrazovne procese – kazao je pročelnik Masnec.

Članovi projektnog tima profesori Branko Pleadin i Saša Seretin su na samom kraju održali prezentaciju Centra kompetentnosti u Koprivničko – križevačkoj županiji sa svim pojedinostima i ciljevima nakon realizacije ovog projekta.

Potpisivanju su još nazočili zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica PORE Melita Birčić, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić, pročelnice Ana Mušlek i Melita Ivančić, članovi projektnog tima te ostali suradnici.

Služba ureda župana