Župan potpisao ugovor vrijedan 6,7 milijuna kuna za projekt POZDRAV

Župan Darko Koren u četvrtak, 24. kolovoza u Zagrebu je u prostorijama Vlade RH s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji“.

Ministarstvo je odobrilo 6.700.186,35 kuna bespovratnih sredstava za projekt čiji prihvatljivi troškovi iznose 8.007.322,55 kuna, a razliku od 1.307.136,20 kuna osigurat će Županija u svom proračunu.

Koprivničko-križevačka županija prijavitelj je projekta, uz partnera Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije i stručnu podršku PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, a odobren u sklopu natječaja „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

Iz projekta će se opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara, kao i ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Nabavom spomenute opreme osigurat  će se pružanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pružale.

Također, u ordinacijama na području 7 općina osigurat će se provedba manjih infrastrukturnih zahvata i to u Kloštru Podravskom, Drnju, Hlebinama, Sv. Ivanu Žabnu, Virju, Goli te Podravskim Sesvetama, dok će se u  Koprivnici i Đurđevcu postaviti tehnološki naprednija i energetski učinkovitija rasvjeta. U Koprivnici, u centralnoj zgradi Doma zdravlja ugradit će se taktilne trake i orijentacijski plan (table na Braillovu pismu) kako bi se olakšalo snalaženje osobama s invaliditetom, dok će se u čekaonicama u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnici postaviti LCD ekrani na kojima će se prikazivati prezentacije vezane uz zdravlje i poboljšanje kvalitete života pacijenata.

Služba ureda župana