Župan posjetio novoizgrađenu ambulantu i osnovnu školu u općini Gornja Rijeka  

Župan Darko Koren danas je sa suradnicima boravio u općini Gornja Rijeka te je tom prilikom posjetio novoizgrađenu ambulantu u kojoj su smještene ordinacije opće i dentalne medicine te je obišao Osnovnu školu Sidonije Rubido Erdödy u koju Županija kontinuirano ulaže kako bi učenici i nastavnici imali što kvalitetnije uvjete rada.

Obilazak je započeo posjetom novoj ambulanti, projektu vrijednom 3.6 milijuna kuna koji je zajednički financiran sredstvima Općine, Županije, Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te je jedini takav novoizgrađeni objekt na tom području čime je uvelike poboljšan zdravstveni standard i osigurana veća dostupnost medicinskih usluga za stanovnike Gornje Rijeke i okolnih područja. Župan je istaknuo važnost ravnomjernog razvoja svih krajeva županije, naglasivši kako Županija stalnim investicijama u sektorima zdravstva i školstva  pomaže u poboljšanju demografskih trendova i kvalitete života za sve žitelje na čemu su zahvalili i načelnik Općine Darko Fištrović i zamjenik Stjepan Borjan koji se pridružili u obilasku.

Nakon ambulante, župan je sa suradnicima posjetio Osnovnu školu Sidonije Rubido-Erdödy gdje ih je dočekao ravnatelj škole Darko Zvonar koji je zahvalio na financijskoj i stručnoj pomoći u realizaciji projekata u kojima Županija kao osnivač sudjeluje s ciljem poboljšanja pedagoškog standarda i stvaranja najboljih uvjeta za učenike i nastavnike.

 Župan je  podsjetio kako je Županija svih ovih godina veliku pozornost usmjeravala prema Gornjoj Rijeci, između ostalog ulažući i u zgradu osnovne škole u kojoj je obnovljena stolarija, izgrađeno igralište, rekonstruirano krovište nad dvoranom i sportski pod te zamijenjena rasvjeta. Značajna ulaganja se odvijaju i ove godine pa je tako već postavljen dio panela fotonaponske elektrane za električnu energiju za vlastite potrebe škole koji se financira sredstvima Županije i  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Današnjem obilasku uz župana su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić,  pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvene i socijalne djelatnosti Maja Blažek te ispred Doma Zdravlja Koprivničko-križevačke županije  zamjenica ravnateljice Željka Fruk i pomoćnica za sestrinstvo Biserka Zlatar.

Služba ureda župana