Župan posjetio naselje Komatnica i otvorio igralište za odbojku na pijesku

Župan Darko Koren danas je posjetio naselje Komatnica u sastavu Općine Peteranec i svečano otvorio novo odbojkaško igralište na kojem će sportski rekreativci uživati u predivnom prirodnom okruženju šumaraka, potoka Gliboki i rijeke Drave.

Riječima dobrodošlice prisutnima se uvodno obratio načelnik Općine Ivan Derdić koji je uz zahvalu županu na dolasku i svima koji su sudjelovali, kazao kako je Općina pokrenula inicijativu izgradnje odbojkaškog igrališta kako bi dodatno ojačali rekreativni i turistički sadržaj te dodatno iskoristile prirodne ljepote. Podršku projektu pružila je  i načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec koja je dodala kako vjeruje da će igralište okupljati brojne posjetitelje te pružiti atraktivan sportski sadržaj.

Župan Koren je zahvalio na pozivu te čestitao na inicijativi kazavši kako prirodne ljepote Komatnice i prostora uz Dravu ima jako velik potencijal koji treba dodatno iskoristiti i upotpuniti u turističkom i sportsko-rekreativnom smislu. „Ovakva prirodna ljepota koja nas okružuje definitivno zaslužuje da se kroz projekte ovog tipa još više približi našim sugrađanima. Prostor ima jako velik potencijal, nije do kraja iskorišten i potrebno je ići s planskim sadržajima koji će ga oplemeniti u turističkom i sportsko-rekreativnom smislu. Siguran sam da će i današnji turnir u odbojci na pijesku postati lijepa tradicija koja će okupljati sve zaljubljenike u sport i prirodu“, kazao je župan na otvorenju te zahvalio i predsjednici Udruge Komatničanaca Katarini Ugrenović na svim aktivnostima udruge kojima se čuvaju tradicija i baština naselja Komatnica.

Dodajmo kako se na turniru okupilo 12 ekipa koja će u toku dana odigrati utakmice i boriti se za vrijedne nagrade koje su osigurali sponzori.

Služba ureda župana