Župan posjetio đelekovečke „Crvene makove“ koji su okupili 30 udruga žena

Tradicionalni susreti u Đelekovcu pod nazivom„Crveni makovi“, u organizaciji Đruštva žena Đelekovec, i ove su godine okupili velik broj posjetitelja, a događanje je podržao i župan Darko Koren.

Čak 30 udruga žena uživalo je u pomno osmišljenom kulturno-umjetničkom programu, humorističnoj predstavi čija je glavna zvijezda bila mrkva i energičnom plesnom nastupu, a predstavljena je i rekonstruirana đelekovečka narodna nošnja, za što su zaslužne poduzetnica Marija Posavec koja je osigurala originalne fotografije i materijalna sredstva te viša savjetnica za kulturu, udruge, sport i nacionalne manjine Vesna Peršić Kovač, ujedno i etnologinja. Riječ je o djevojačkoj i ženskoj narodnoj nošnji, čije je bogate detalje i povijest pojasnila savjetnica Peršić Kovač.

Župan je pohvalio aktivnost Društva žena te njihov doprinos oživljavanju lokalne zajednice, kao i angažman Općine Đelekovec i načelnice Štefice Sirutka, čiji je projekt „Javne zelene površine naselja Đelekovec – park i dječje igralište eko-zona“ jedan od sedam projekata u Koprivničko-križevačkoj županiji odobren za sufinanciranje po Programu podrške regionalnom razvoju od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Članice Društva i načelnica Sirutka zahvalile su Županiji na suradnji i kontinuiranoj podršci, a druženje je nastavljeno uz raskošnu domaću večeru, glazbu i ples.

Služba ureda župana