Župan posjetio 3. Eno-gastro bajku u Križevcima

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci prošlog je vikenda održana 3. Eno-gastro bajka s ciljem povezivanja malih proizvođača i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s poslovnim subjektima, a posjetili su je i župan Darko Koren sa suradnicima te saborski zastupnik Branko Hrg.

Okupljene su pozdravili direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tihomir Hodak, predsjednik Udruge vinara i vinogradara „Bilikum“ Denis Maksić te zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević koji je najavio pokretanje kratkih opskrbnih lanaca na području Križevaca pomoću kojih će OPG-ovci moći finalizirati svoj proizvod i dostaviti ga direktno kupcu.

Svrha manifestacija je dati priliku malim proizvođačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima da izlože svoje kvalitetne domaće proizvode javnosti s ciljem prepoznavanja kvalitete i njihova lakšeg plasmana na tržište, čime bi se pomoglo hrvatskom selu u oporavku i zadržavanju mladih.

Ovogodišnje izdanje Eno-gastro bajke okupilo je 17 malih proizvođača i OPG-ova, a predstavile su se i Križevačke čipkarice te Pinkica kreativa.

Služba ureda župana

Izvor fotografije: prigorski.hr