Župan otvorio suvremeno opremljenu vinariju Kostanjevec

„Koprivničko-križevačka županija, zahvaljujući ustrajnosti i predanom radu domaćih ljudi, ima zasluženo mjesto na vinskoj karti Hrvatske, ali i Europe“

U srijedu 17. svibnja u Lukovcu u Općini Rasinja, župan Darko Koren svečano je otvorio jednu od najsuvremenijih vinarija u ovom dijelu Hrvatske, vinariju Kostanjevec, zajedno s novim moderno opremljenim podrumom, degustacijskom dvoranom, punionicom, skladišnim prostorom, malim priručnim laboratorijem te velikim restoranom za stotinjak i više gostiju.

Graševina vinarije Kostanjevec ove godine nosi prestižnu titulu Županovog vina, kao i titulu Gradonačelnikovog vina, a na Decanteru u Londonu osvojila je srebro, što je nastavak izvrsnih rezultata koje vina postižu na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Župan je uputio čestitke obitelji Kostanjevec na otvorenju ove prestižne vinarije te njihovom zajedništvu i upornosti kazavši kako „Koprivničko-križevačka županija, zahvaljujući ustrajnosti i predanom radu domaćih ljudi, ima zasluženo mjesto na vinskoj karti Hrvatske, ali i Europe“.

Domaćin Goran Kostanjevec zahvalio je svima koji su doprinijeli otvaranju vinarije, prije svega svojoj obitelji, prijateljima i poslovnim partnerima, istaknuvši pomoć Županije glede izgradnje infrastrukture, odnosno asfaltiranja ceste, te financijskih poticaja glede podizanja nasada. Dodao je kako je ponosan što su njihova vina ocijenjena vrhunskim te kako će se vinarija, uz najsuvremeniju opremu, nastaviti razvijati u tom smjeru.

Vinogradi obitelji Kostanjevec protežu se na 12,5 hektara, a za gradnju prve faze vinarije koristili su europska sredstva iz pretpristupnog programa IPARD. Kako bi bili komercijalno isplativi, vinograde planiraju proširiti na sedamdesetak tisuća trsova, a novi su podrumi opremljeni za proizvodnju preko stotinu tisuća litara vina.

Nakon svečanog otvorenja prostore je blagoslovio župnik crkve sv. Ane iz Križevaca Stjepan Soviček, a druženje je nastavljeno uz prigodnu zakusku.

Služba ureda župana