Župan otvorio stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i suorganizaciji OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac koja je ujedno i domaćin u utorak, 7. srpnja u Hotelu Picok u Đurđevcu svečano je otvoren stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnike nacionalnih manjina, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini koji poučavaju hrvatski jezik i kulturu.
Svečanom otvorenju prisustvovao je župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, načelnik Općine Kalinovac Branko Sobota, predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje Inga Seme Stojnović, ravnateljica OŠ Ivan Lacković Croata Mirjana Bazijanec te osamdesetak učitelja iz Mađarske, Rumunjske, Austrije, Srbije, Italije, Slovačke, BIH i Australije.
Na otvorenju skupa župan Koren istaknuo je važnost održavanja stručnih usavršavanja za prosvjetne djelatnike te zahvalio Agenciji što je izabrala Koprivničko – križevačku županiju za domaćina, jer se skup po prvi puta organizira u kontinentalnom dijelu Hrvatske.
Nakon svečanog otvaranja organiziran je kulturno umjetnički program koji su upriličili učenici OŠ Ivan Lacković Croata.
Predavači i voditelji radionica stručnog skupa su sveučilišni profesori, savjetnici Agencije i učitelji OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac. Stručna voditeljica programa stručnog usavršavanja je voditeljica Odjela za opće poslove pomoćnica ravnateljice Agencije profesorica Tihana Šimunić. U nekoliko dana osim stručnih predavanja i radionica, organizirana je i terenska nastava čiji je cilj upoznati sudionike sa kulturnim i povijesnim znamenitostima Podravine s naglaskom na očuvanje tradicije i kulturne baštine.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.