Župan otvorio prvi Kongres sestrinstva Koprivničko-križevačke županije

"Ljubav prema čovjeku, plemenitost i humanost nužni su preduvjeti za obavljanje ovog posla, no jednako je važno obrazovanje, cjeloživotno učenje i usavršavanje, upravo kroz ovakve kongrese."

Koprivničko-križevačka županija pokrovitelj je prvog Kongresa sestrinstva Koprivičko-križevačke županije pod nazivom „Komplementarnost komuniciranja“ koji se održava 12. i 13. svibnja u dvorani Domoljub u Koprivnici, u organizaciji Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“.

Kongres je svečano otvorio župan Darko Koren, ujedno čestitavši Međunarodni dan sestrinstva.

Ponosan sam što je Županija dio ove lijepe priče koja će kroz stručna predavanja dovesti do unaprjeđenja komunikacijskog dijela profesije medicinskih sestara i tehničara. Ljubav prema čovjeku, plemenitost i humanost nužni su preduvjeti za obavljanje ovog posla, no jednako je važno obrazovanje, cjeloživotno učenje i usavršavanje, upravo kroz ovakve kongrese. Zahvaljujem svim medicinskim djelatnicima na doprinosu cijeloj zajednici te se nadam kako će okupljanje na Kongresu sestrinstva postati tradicija.“, kazao je župan dodavši kako je „ulaganje u zdravstveni sustav jedan od prioriteta Koprivničko-križevačke županije, što je prepoznato i na nacionalnoj razini.“

Predsjednica Kongresa i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Ruža Evačić izrazila je zadovoljstvo brojem prijavljenih izlagača, ali i posjetitelja, što smatra znakom interesa za profesionalni rast i razvoju ove profesije. Kazala je kako je sestrinstvo izazovno i dinamično zanimanje, koje traži konstantno ulaganje u sebe, educiranje i usavršavanje te dodala: „Svjesne smo da činjenice da dobra profesionalna komunikacija može smanjiti rizike u radu medicinskih sestara te dići razinu izvrsnosti prakse te tako utjecati na kvalitetu života pacijenta.

Prigodnim su se govorima obratili i ravnatelj Opće bolnice Mato Devčić, izaslanica Hrvatske komore medicinskih sestara Ana Ljubas te zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Neke od tema predavanja su: Komunikacija kao odrednica sestrinskog umijeća, Empatija u zdravstvu, Visoko obrazovane medicinske sestre prediktor kvalitetne zdravstvene njege, Usklađenost komunikacije između medicinske sestre i pacijenta i mnoge druge.

Svečanom otvorenju Kongresa prisustvovali su i zamjenik župana Ivan Pal, dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Miljenko Flajs, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratimir Ljubić, ravnateljica Srednje škole Koprivnica Ksenija Ostriž, ravnateljice i djelatnice županijskih zdravstvenih ustanova te mnogi drugi uvaženi gosti.

Služba ureda župana