Župan otvorio prostore Ljekarne Koprivnica u ulici Braće Radića

Nakon nekoliko mjeseci radova završeno je renoviranje Ljekarne Koprivnica u ulici Braće Radića 2., koja je u sklopu županijske ustanove Ljekarne Koprivnica. Tim povodom je danas, 25. veljače 2016. upriličeno i svečano otvorenje renovirane ljekarne koju su otvorili zajedno Župan Darko Koren i mr. sc. Dragutin Korošec, ravnatelj Ljekarni Koprivnica.

„Ova ljekarnička jedinica kao posljedica zakona 15 godina bila je u privatnom zakupu i temeljem dogovora ove godine vraćena je u našu bazičnu jedinicu. Ovo je još jedan pokazatelj da i ljekarnička djelatnost u javnom sustavu može uspješno djelovati. Činjenica je da mi nemamo profit u prvom planu nego dostupnost ljekarničke usluge stanovništvu, a tome u prilog ide i podatak da imamo naše ispostave u Sokolovcu, Rasinji i u Općini Drnje, što svakako ne bi postojalo da se radi o privatnoj inicijativi.” – rekao je župan Darko Koren.

IMG_2574mDragutin Korošec, ravnatelj Ljekarni Koprivnica, nadodao je kako je vrijednost radova, namještaja i elektronske opreme iznosio 174 tisuće kuna, a između ostalog, napravljena je rampa za osobe s invaliditetom, nadstrešnica iznad šaltera za dežurstva, te su se stvorili puno ugodniji i funkcionalniji prostori za građane i djelatnike Ljekarne. Adaptacijom je uređen i dio prostorije za savjetovalište u kojem će klijenti moći dobiti savjet od farmaceuta o svojim zdravstvenim tegobama i mogućnosti uporabe lijekova. „Cilj je približiti se pacijentu sa obogaćenom ponudom, više aktivnosti i stručnih savjeta.“, kazao je Korošec i dodao kako Ljekarne Koprivnica zapošljavaju trenutno 20 osoba.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i zamjenik župana Ivan Pal, Željka Koluder Vlahinja, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti, Melita Ivančić, pročelnica Službe ureda župana te brojni poslovni partneri i predstavnici farmaceutske industrije.

Služba ureda župana