Župan otvorio nove prostore Područne škole Cirkvena

Župan Darko Koren danas je u Cirkveni službeno otvorio jedan od najmodernijih školskih objekata u Hrvatskoj vrijedan 7,5 milijuna kuna koji je Koprivničko – križevačka županija većinom financirala iz vlastitog proračuna.

Do nedavno 65 učenika nižih razreda osnovne škole i 22-je predškolaca iz Cirkvene pohađalo je nastavu u 130 godina staroj dotrajaloj školi koja nije omogućavala adekvatne uvjete za rad. Nova školska zgrada u Cirkveni područna je škola osnovne škole Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabnu, a prostire se na 691,50 četvornih metara uz koju je projektirana i priručna školska dvorana, knjižnica i prateći prostori. Prva faza izgradnje Područne škole Cirkvena započela je u 2014. godini, a riječ je o građevini projektiranoj kao niskoenergetskoj građevini – energetskog razreda A.

IMG_8834mRavnateljica Nevenka Bajsić izrazila je zadovoljstvo i prenijela oduševljenje učenika i djelatnika Škole te zahvalila županu Korenu i županiji te Općini Sveti Ivan Žabno na investiciji te zaključila kako će ova škola biti izvor znanja, kreativnosti i lijepih riječi.

Za izgradnju nove škole Općina Sveti Ivan Žabno osigurala je zemljište i napravila prve projekte o čemu je ukratko govorio načelnik Vladimir Oguman i rekao kako je ova treća područna škola na području Općine te će se na taj način zaokružiti kompletna školska infrastruktura, jer je u planu i izgradnja školske športske dvorane u Svetom Ivanu Žabnu.

U ime izvođača radova tvrtke Radnik d.d. iz Križevaca obratio se predsjednik Uprave Mirko Habijanec te se ukratko osvrnuo na dvije faze izvođenja radova i istaknuo modernizaciju projekta u drugoj fazi, izrazivši želju da škola doprinese znanju i odgajati kadrove potrebe hrvatskom gospodarstvu.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg uputio je iskrene čestitke mještanima i nastavnom osoblju na izgradnji ove prekrasne škole, prisjetio se početka samog projekta te zaželio da novi školski objekti doprinesu očuvanju hrvatskog sela.

IMG_8853mŽupan Darko Koren u ime osnivača i glavnog investitora iskazao je zadovoljstvo završenim projektom istaknuvši kako je cijela škola i svi prisutni dio njegovog srca i zahvalio Općini koja je napravila prve projekte te istaknuo važnost broja djece u Cirkveni, što je bio dodatni motiv za izgradnju ovog objekta.

U društvu učenika župan je prerezao vrpcu, a župnik iz Svetog Petra Čvrsteca Jakov Glomeić blagoslovio je prostore novog školskog objekta.

Nakon otvorenja i blagoslova mještani, roditelji, učenici i svi uzvanici obišli su nove prostorije, a u školskoj dvorani učenici i nastavnici upriličili su prigodan kulturno umjetnički program.

Posebnu zahvalu ravnateljica Bajsić uputila je i svim mještanima i roditeljima i Općini Sveti Ivan Žabno koji su osigurali i domjenak za sve prisutne.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.