Župan otvorio izložbu Udruge hlebinskih slikara i kipara naive

Udruga hlebinskih slikara i kipara naive u četvrtak, 13. rujna povodom Dana Općine Hlebine priredila je izložbu slika i skulptura svojih članova, koju je svečano otvorio župan Darko Koren.

U svom obraćanju okupljenima župan je zahvalio Udruzi na predanosti očuvanju naivne umjetnosti koja je posebnost Koprivničko-križevačke županija, kao i na njezinoj promociji u zemlji i inozemstvu, istaknuvši odličnu suradnju na projektima Pisanica od srca i Alpe Adria srce naive. Župan je također uputio pozdrave gostima, predstavnicima Likovne udruge Eugen Buktenica Đenko i načelniku Općine Šolta Nikoli Cecić-Karuziću, koji su uzvratili prijateljski posjet Hlebinama.

Naime, članovi Likovne udruge Eugena Buktenice Đenko prisustvovali su 5. Međunarodnoj umjetničkoj koloniji Alpe Adria srce naive, a zatim su župan, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski i članovi Udruge posjetili Šoltu i manifestaciju Dani Eugena Buktenice gdje su zajedno slikali u maniri naive i družili se.

Uz župana i načelnika Nikolu Cecić-Karuzića, prigodnim su se govorima obratili i predsjednik Udruge Zlatko Kolarek te načelnica Općine Hlebine Božica Trnski.

Na izložbi je izloženo 30-tak radova, a ostaje otvorena do 30. rujna.

Služba ureda župana