Župan otvorio izložbu „Jeruzalem – glavni grad Izraela“ kao nastavak suradnje s izraelskim veleposlanstvom

Župan Darko Koren jučer, 27. travnja otvorio je izložbu fotografija „Jeruzalem – glavni grad Izraela“ koju su organizirali Muzej grada Koprivnice i Veleposlanstvo Države Izrael, na inicijativu Koprivničko-križevačke županije.

Izložbi je prisustvovala i konzulica Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj Irit Shneor, koja je okupljenima predstavila osnovne informacije o Izraelu kao zemlji suživota triju monoteističkih religija, spoja modernog i tradicionalnog te velikog turističkog potencijala zbog čega oko 3,5 milijuna turista godišnje posjećuje brojne znamenitosti, od kojih su neke prikazane na fotografijama u koprivničkom muzeju.

Nastavak je to suradnje Županije i izraelskog veleposlanstva, s obzirom da je konzulica Shneor krajem prošle godine posjetila Županiju upravu te sa županom i suradnicima razgovarala o razmjeni iskustava na području obrazovanja, kulture i gospodarstva, a naglaskom na teme učeničkih centara izvrsnosti, sustava navodnjavanja koji su prezentirani lokalnim poljoprivrednicima te gospodarenja otpadom.

Župan je na izložbi podijelio svoje dojmove s putovanja u Jeruzalem, koji je posjetio prije deset godina, te zahvalio organizatorima i konzulici Shneor na iskazanom interesu. Dodao je kako na obostrano zadovoljstvo nastavljaju prijateljstvo i suradnju s Državom Izrael te kako su već u planu nove aktivnosti.

Izložba ostaje otvorena do 14. svibnja 2017. godine.

Služba ureda župana