Župan otvorio 6. županijski polumaraton od Križevaca do Kalnika

U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Križevaca, a pod pokroviteljstvom Koprivničko- križevačke županije, grada Križevaca i Općine Kalnik na Međunarodni praznik rada održan je 6. županijski polumaraton od Križevaca do Kalnika.

Na Strossmayerovom trgu početak utrke hicem iz startnog pištolja otvorio je župan Darko Koren za ukupno 103 natjecatelja. Ovogodišnji polumaraton obilježio je rekordan broj natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, a stazu je istrčalo 80 atletičara i 23 atletičarke. Zahtjevnu dionicu duljine 18,5 km s usponom do Kalnika najbrže je istrčao Tamas Janos Nagy iz Mađarske koji je pobijedio i na prethodne dvije utrke. Drugo mjesto pripalo je Zoranu Žiliću iz AK Koprivnica, a treće Dragi Paripoviću iz AK Žumberak. Kod atletičarki uvjerljivo je slavila prošlogodišnja pobjednica Tunde Szabo iz Mađarske, drugo mjesto je pripalo Mariji Vrajić iz AK Maksimir, a treće Jasmine Ilijaš iz TK Marathon 95 iz Varaždina. Najmlađi sudionik natjecanja bio je Luka Benković (12) iz OŠ Visoko koji je utrku završio na 54. mjestu, a najstariji Stjepan Puh (78) iz kluba Maraton Krapina koji je bio 79. u poretku.

Na prigodnoj svečanosti na Kalniku, uz sportska priznanja najboljima su uručene i novčane nagrade od 1200 kuna, drugoplasiranima 900 kuna, trećeplasiranima 600 kuna te atletičarima i atletičarkama u poretku od četvrtog do desetog mjesta po 300 kuna.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.