Župan otvorio 2. Međunarodnu likovnu koloniju „ALPE ADRIA SRCE NAIVE“

"Zahvaljujem svima, naročito kulturnim djelatnicima koji prezentiraju i na ovaj način našu Županiju"

Župan Darko Koren u petak, 15. svibnja u Društvenom domu u Hlebinama otvorio je 2. Međunarodnu likovnu koloniju „ALPE ADRIA SRCE NAIVE“ koju organiziraju Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Udruga hlebinskih slikara i kipara naive i Općina Hlebine.

U svom govoru župan je istaknuo značaj ove manifestacije međunarodnog karaktera za Hlebine i Koprivničko – križevačku županiju koju je prepoznao i Savez Alpe Jadran koji sufinancira ovu koloniju. „Hlebine su centar svijeta naivnog slikarstva, kao i njegova kolijevka. Zahvaljujem svima, naročito kulturnim djelatnicima koji prezentiraju i na ovaj način našu Županiju, iz čega je iznjedrila ideja o projektu „Pisanica od srca“ koja na poseban način širom svijeta promovira ovu vrstu slikarstva. Hvala svima koji vole naivu i čuvaju dio tradicionalne baštine hrvatskog bića“ naglasio je župan Koren.
U ime organizatora i domaćina obratili su se predsjednik hlebinskih slikara i kipara naive Zlatko Kolarek i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski.

Umjetnička kolonija održati će se od 15. do 17. svibnja 2015. godine kod Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama i okolici, a prijavljeno je ukupno 28 umjetnika iz članica Saveza Mađarske i Slovenije.

Manifestacija „Alpe Adria srce naive“ održava se kao zajednički projekt sufinanciran od strane Saveza Alpe Jadran čiji je cilj promocija naivne i tradicionalne umjetnosti u regijama članicama Saveza Alpe Jadran, ali i okupljanje umjetnika iz regija članica Saveza i šire.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.