Župan održao tradicionalni prijem za pripadnike vjerskih zajednica

Župan Darko Koren danas je uz zamjenika župana Ratimira Ljubića, predsjednika Županijske skupštine Damira Felaka i pročelnike županijskih upravnih tijela, održao tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica s područja županije.

Prijemu su prisustvovali dekan Koprivničkog dekanata Dominik Vukalović, dekan Križevačkog dekanata Stjepan Soviček, izaslanik dekana Cirkvenskog dekanata vlč. Franjo Faltak, predstavnik Pravoslavne crkve paroh koprivnički jerej Radovan Dimitrić, predstavnik Grkokatoličke crkve župnik katedrale Presvete Trojice u Križevcima Mihajlo Simunović, predstavnica Evangeličke crkve župnica Crkvene općine Legrad Davorka Horvat i predstavnik Adventističke crkve pastor Neven Relić.

Župan Koren je predstavnicima vjerskih zajednica zahvalio na iskrenoj suradnji te naglasio kako je u okolnostima pandemije zajedništvo među ljudima i duhovna stabilnost potrebnija nego ikad jer samo se na taj način može prebroditi teško vrijeme koje nas opterećuje.

Hvala vam na doprinosu i angažmanu, riječima podrške i nade, koje ste iskazali u vašim crkvenim zajednicama hrabreći nas sve zajedno u ovom vremenu koje je vrlo teško i izazovno. Svatko od nas u svojoj ulozi nastoji doprinijeti da nam društvo bude još bolje, tomu težimo svakoga dana, možda koristimo drugačije alate, ali imamo isti zajednički cilj. Županija kroz proračun i programe već godinama u skladu s mogućnostima pomaže u materijalnom smislu i na taj način se i simbolički želi odužiti za ono što dajete ljudima u vjerskom, duhovnom  smislu. Vjerujem kao će naš prijateljski odnos i dalje biti na ovako visokoj razini“, istaknuo je župan te svima poželio da godina bude zdravija i sretnija.

Predsjednik Županijske skupštine Damir Felak također je predstavnicima crkvenih zajednica zahvalio na dobroj suradnji, naglasivši njihovu važnu ulogu u društvenom životu: „Vjerujem da će u vremenu koje je pred nama biti još prilika za druženje te vam iskreno zahvaljujem što nas potičete da zajednici u kojoj živimo dajemo najbolje od sebe.“

Okupljenima se ispred dekanata Varaždinske biskupije obratio dekan Koprivničkog dekanata Dominik Vukalović, a ispred Bjelovarsko-križevačke biskupije i Križevačkog dekanata Stjepan Soviček. Dekani su u prigodnim govorima naglasili važnost zajedništva u kršćanskoj zajednici te pozvali na ekumenizam i širenje dobrote, vjere i ljubavi kako bi svakodnevica bila još više ispunjena optimizmom koji danas sve više nedostaje u životima ljudi. Riječi zahvale uputili su i predstavnici grkokatoličke, pravoslavne, evangeličke te adventističke crkve koji su naglasili potrebu očuvanja i poštivanja temeljnih  ljudskih vrijednosti koje zbog načina života sve manje ostaju u središtu čovjekova promišljanja te pozvali na duhovni rast u Kristu.

 

Služba ureda župana