Župan održao tradicionalni godišnji prijam za predstavnike svećenstva

Županov tradicionalni godišnji prijam za predstavnike vjerskih zajednica s područja Koprivničko-križevačke županije održan je danas 18. siječnja u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici. Događaju su prisustvovali i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal sa suradnicima te predstavnici klera većine katoličkih župa s područja Županije (dekani, župnici, đakoni, kapelani. predstojnice samostana časnih sestara, redovnice i redovnici).

Tom prigodom, župan Darko Koren zahvalio se na suradnji te na duhu zajedništva koji zajedno promoviraju svih ovih godina. U svom govoru, župan se osvrnuo na prošlu godinu naglasivši kako je bila složena, ali da su je uspjeli prebroditi upravo zajedničkom suradnjom te poželio svima puno zdravlja i uspjeha u novoj godini.

IMG_0966mSve prisutne u svoje ime i uime biskupa Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjora Vjekoslava Huzjaka, pozdravio je varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak te dodao: „Drago mi je biti sudionik ovakvih susreta, jednoga zajedništva koje je potrebno u našoj domovini Hrvatskoj. To je nešto što nam malo nedostaje, a nadamo se da se to može malo poboljšati, promijeniti i da možemo više svi zajedno raditi na onome što je svima nama važno u Hrvatskoj.“ Monsinjor Mrzljak istaknuo je kako su u ovoj godini svi pozvani pokazati milosrđe i solidarnost te zahvalio županu što organizira ovaj prijam svake godine i poželio svako dobro i napredak Županiji.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.