Župan održao sastanak sa zamjenikom glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave

Očekujemo da će, sukladno ranije zaključenim sporazumima, jedinice lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije koje su jasno iskazale interes biti u prioritetu postupaka javne nabave za usluge geodetske izmjere - istaknuo je župan Koren

U prostorijama Županijske uprave danas je održan sastanak župana Darka Korena i zamjenika glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave Antonia Šustića sa suradnicima na kojem je bilo riječi o aktivnostima i projektima koje DGU trenutno provodi. Predstavnici DGU-a su izvijestili župana  o pripremljenosti Plana geodetske izmjere građevinskog zemljišta i o budućim  novelacijama  zakonodavnog okvira kojim će se postupci izmjere, izlaganja i uknjižbe skratiti na rok do oko 18 mjeseci.

Kako je naglašeno na sastanku, na razini države je planirano provođenje postupaka javnih nabava za geodetsku izmjeru zemljišta u vrijednosti oko tri milijarde kuna s glavnim izvorom financiranja iz EU fondova, koje bi se trebale provesti  u roku od narednih sedam godina pri čemu će prioritet imati građevinska zemljišta  i naselja.

Župan Koren je istaknuo kako očekuje da će, sukladno ranije zaključenim sporazumima, jedinice lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije koje su jasno iskazale interes biti u prioritetu postupaka javne nabave za usluge geodetske izmjere, pri čemu i nadalje ostaje sposobnost Županije za sufinanciranje svih projekata kroz kapitalnu pomoć jedinicama lokalne samouprave.

Nakon sastanka sudionici su razgledali i novu topografsku kartu područja Koprivničko-križevačke županije na bočnoj strani zgrade Županijske uprave koja je zamijenila  topografsku kartu postavljenu u rujnu 2009. godine.

Današnjem sastanku župana i zamjenika glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave su prisustvovali i pročelnica Područnog ureda za katastar Koprivnica Jelena Unger, načelnik Sektora za državnu izmjeru Marijan Marjanović, pročelnik UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž.

Služba ureda župana