Župan održao sastanak s novim ravnateljem đurđevačke Gimnazije

U prostorijama Županijske uprave u utorak 17. rujna župan Darko Koren u prisustvu pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost,  sport i nacionalne manjine Ane Mušlek održao je sastanak s novim ravnateljem  Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac Tomislavom Ostojićem. Novi ravnatelj je županu predstavio razvojni plan đurđevačke Gimnazije,  a jedna od tema o kojoj su razgovarali je i jednosmjenska nastava.

S obzirom da Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac djeluje u istoj zgradi kao i Strukovna škola Đurđevac, prisutni su se složili da je potrebno izraditi zajednički koncept dogradnje prostora koji će omogućiti uvjete za rad u jednoj smjeni i u kontekstu budućeg Centra kompetentnosti.

Župan je novom ravnatelju poželio uspjeh u radu te, upoznavši ga s ulogom Županije kao osnivača ustanove, naglasio kako Županija stoji na raspolaganju.

„Pred vama je mnogo posla u organizacijskom i razvojnom smislu, a Županija će vam biti na raspolaganju u vašim potrebama te možete računati na našu podršku u svim projektima i aktivnostima koje trenutno provodite, kao i za one projekte koje planirate realizirati u budućnosti“, istaknuo je župan.

Župan je predložio ravnatelju da se na razini županije uvede praksa redovnih sastanaka ravnatelja Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac u cilju razmjene dosadašnjih iskustava i daljnjeg razvoja gimnazijskih ustanova i programa na području Županije.

Ravnatelj Ostojić, inače profesor informatike u đurđevačkoj Gimnaziji  i predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Đurđevca petogodišnji mandat je preuzeo 16. rujna, a valja spomenuti kako je voditelj i idejni začetnik Ljetne škole programiranja i robotike koja okuplja veliki broj djece.  Trenutno pohađa i postdiplomski studij PMF-a u Splitu.

Služba ureda župana