Župan održao radni sastanak s predstavnikom Hrvatskih cesta  na temu stanja prometne infrastrukture na području županije

U Županijski upravi, na poziv župana Darka Korena ,održan je radni sastanak s predstavnikom Hrvatskih cesta, rukovoditeljem Poslovne jedinice Varaždin  Davorom Bobičancom.  Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnik UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te ravnatelj Županijske uprave za ceste Križevci Dragutin Guzalić.

Sudionici sastanka razgovarali su o trenutnom stanju na prometnicama, budućim planovima i ulaganjima u prometnu infrastrukturu na području Koprivničko-križevačke županije u okviru Plana za gradnju i projektiranja prometnica Hrvatskih cesta u 2022. godini.

Župan je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te je Hrvatskim cestama predložio uvrštenje  izrade projektno –tehničke dokumentacije u Plan javne nabave u 2022. godini za izgradnju nadvožnjaka iznad željezničko-cestovnog prijelaza državne ceste D2 preko željezničke pruge u naselju Virje. Kako je župan naglasio, s obzirom da se na tom prijelazu često događaju prometne nezgode nužno je riješiti problem i povećati sigurnost.  Uz to na sastanku je bilo riječi i o projektima izgradnje pješačko-biciklističke staze u naselju Carevdar te o izgradnji kružnog toka i sanaciji nadvožnjaka iznad željezničke pruge na koprivničkoj obilaznici, kod raskrižja s Križevačkom cestom.

Nakon sastanka Hrvatskim cestama je upućen i službeni dopis, a ta će problematika biti raspravljena i  na sjednici Savjeta za sigurnost prometa na cestama KKŽ koja će se održati ovog tjedna.

Služba ureda župana