Župan održao radni sastanak s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na temu projekata energetske obnove  

Župan Darko Koren danas je sa suradnicima u prostorijama Županijske uprave održao radni sastanak s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sinišom Kukićem na temu projekata energetske obnove na području Koprivničko – križevačke županije.

Župan je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Fondom i realiziranim projektima istaknuvši kako je komunikacija na relaciji Županija – Fond na visokoj razini. Glavna tema sastanka bio je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i produljenju razdoblja provedbe projekta energetske obnove  centralne bolničke zgrade OB „Dr. Tomislav Bardek“, a problematiku je izložio ravnatelj Mato Devčić. Pojasnio je objektivne okolnosti koje nalažu potrebu produljenja roka u kojima se mogu realizirati dobivena financijska sredstva za projekt, istaknuvši kako su koronavirus i procedure u postupcima javne nabave pomaknule početne rokove energetske obnove koja bi trebala biti gotova do ljeta iduće godine. Riječ je o projektu najveće i najvažnije zdravstvene ustanove na području županije, kazao je Devčić, čija će se važnost i vrijednost itekako iskazati  u narednim desetljećima.

Direktor Kukić je iskazao potporu projektu  te dodao kako će se inicirati i dodatni razgovori u resornim ministarstvima po tom pitanju. Istaknuo je kako je suradnja sa Županijom i ustanovama na njenom području odlična te dodao kako se Fond trudi biti što prisutniji i učinkovitiji u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ove godine je u odnosu na prošlu povećan i iznos sredstava kroz javne pozive, točnije ove godine je korisnicima na razini države na raspolaganju 848 milijuna kuna za energetske projekte.

U drugom dijelu sastanka, aktivnosti i projekte za koje misle aplicirati na dostupne javne pozive i natječaje su predstavili –  direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica Mladen Ružman, zamjenica ravnateljice Doma zdravlja KKŽ Željka Fruk, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, te resorni županijski pročelnici Ana Mušlek, Darko Masnec, Marijan Štimac, Maja Blažek.

Današnjem sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te savjetnica direktora Fonda Petra Zgomba, načelnica Sektora za pravne poslove Helena Iveković i načelnica Sektora za financijske poslove Sanja Pokupec Lepanović.

Služba ureda župana