Župan održao prijem za reprezentativke i vodstvo Ženskog košarkaškog kluba “Podravac” Virje

Ponosni smo što promičete prostor naše županije diljem Hrvatske.  Kvaliteta i rezultati virovske košarke prepoznati su u cijeloj državi, ovo je sjajna promocija županijskog sporta i Podravine - istaknuo je župan Koren

U prostorijama Županijske uprave danas je održan svečani prijem župana Darka Korena  za reprezentativke i vodstvo Ženskog košarkaškog kluba “Podravac” Virje u povodu završnice Prvenstva Hrvatske za pretkadetkinje (Z15) koja će se od 3. do 4. srpnja održavati u Školsko-sportskoj dvorani Virje. Prijemu su uz župana, prisustvovali i zamjenika župana Ratimir Ljubić, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te predsjednik Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković.

Župan Koren uvodno je čestitao predsjedniku  kluba Robertu Čiminu,  trenerici  Valentini Hrženjak te igračicama i reprezentativkama Lani i Teni Popović te Ivi Šoš na svim dosadašnjim uspjesima koje su postigli u proteklom razdoblju kazavši kao je virovska košarka tradicionalno, jedno od značajnih uporišta sporta u županiji. „Ženska košarka ne zaostaje puno za muškom košarkom, a naša općina Virje je primjer jednog izuzetno organiziranog kluba i na tome vam od srca čestitamo. Klub je zaista na svim razinama dobro posložen, u svim kategorijama su zamjetni izuzetni rezultati. To je jedan od razloga i županijsko Javno priznanje za promicanje sporta koje smo vam nedavno dodijelili povodom 20 godina rada kluba“, podsjetio je uvodno župan.

Dodao je kako vesele iznadprosječni rezultati Podravca u mlađim dobnim kategorijama, a posebice naslov prvakinja Hrvatske u kategoriji U -13 koje su Virovke osvojile prošle godine. Uz to treba dodati i sjajne rezultate koje su dovele do toga da Podravac bude domaćin završnice Prvenstva Hrvatske koja će se igrati u Virju ovog vikenda.

Ponosni smo što promičete prostor naše županije  diljem naše države.  Kvaliteta i rezultati virovske košarke prepoznati su u cijeloj Hrvatskoj, ovo je sjajna promocija županijskog sporta i Podravine. Županija veliku pozornost poklanja sportu kroz županijsku  Zajednicu sportova, ulažemo u sportsku infrastrukturu i trenutno gradimo pet školskih sportskih dvorana u našim općinama i siguran sam da će se u njima izvrsno razvijati i košarka. Pomažemo sportskim savezima i klubovima izvan saveza, a  sredstva za sport ćemo u narednom razdoblju povećati koliko god možemo. Zajednica sportova također ima i zadaću pripremiti koncept za ulaganje i stvaranje novih stručnih kadrova u sustavu čime će se razina još više podići. Čestitam svima, posebno igračicama koje su reprezentativke i trenerici koja je pomoćnica reprezentacije, predsjedniku kluba i svima koji sudjeluju u radu. Ovakvi uspjesi  poticaj su za daljnji rad i još bolje rezultate, vjerujem da ćete se hrabro boriti i na završnici te da rezultat neće izostati“, zaključio je župan.

Predsjednik kluba Čimin zahvalio je Županiji i Zajednici sportova na potpori i pomoći istaknuvši kako je klub unatoč skromnijim uvjetima u odnosu na konkurenciju,  tijekom proteklih ostvario vrhunske rezultate. „Virje je selo košarke i nadaleko smo poznati po tome. Još se nikad nije dogodilo da ovako mala sredina ima čak tri reprezentativke i pomoćnu trenericu u reprezentaciji. Sve baziramo na volonterskoj osnovi, imamo skroman budžet i ne možemo se po tom pitanju mjeriti s konkurentima, no možemo voljom, trudom, talentom i srcem. Siguran sam da će i mlade igračice stasati te da ćemo našu zlatnu generaciju U-13 očuvati na okupu i stvoriti elitnu ekipu. Pred nama je završnica Prvenstva Hrvatske za pretkadetkinje, očekuju nas sjajne i teške utakmice, no djevojke će dati sve od sebe da još jednom pokažu svoj talent i trud koji ulažemo“, istaknuo je Čimin.

 

Prigodnim riječima obratili su se i trenerica Valentina Hrženjak koja je zahvalila klubu na povjerenju najavivši žestoku borbu na završnici protiv renomiranih suparnica te predsjednik Zajednice sportova KKŽ Stanislav Lovković koji je kazao kako je Virje unatoč tome što je mala sredina ostvarilo sjajne rezultate te je pohvalio rad kluba i vodstva kazavši kako se osjeti sjajna energija koja garantira dobre rezultate u budućnosti.

Na prijemu su razmijenjeni pokloni, predsjednik Čimin županu je uručio košarkašku loptu s potpisima igračica, a župan i zamjenik su igračice i vodstvo kluba darovali prigodnim poklonima uz želju da na završnici ostvare odličan rezultat.

 

Program završnice Prvenstva Hrvatske za pretkadetkinje (Z15) – školska sportska dvorana Virje

Subota,  03.srpnja

– na rasporedu su dvije polufinalne utakmice

  1. polufinalna utakmica : ŽKK Podravac – ŽKK Trešnjevka Zagreb (od 16,00 sati)

–  službeno otvorenje turnira je u 17,45 sati

  1. polufinalna utakmica ŽKK Vodice – ŽKK Ragusa Dubrovnik  (od 18,30 sati)

Nedjelja, 04.srpnja

-utakmica za 3. mjesto (od 12,00 sati)

– utakmica za 1. mjesto (od 14,00 sati)

–  proglašenje pobjednika, podjela medalja i zatvaranje turnira (u 16,00 sati)

Služba ureda župana