Župan održao prijem za ravnatelje osnovnih škola i načelnike općina Gola i Ferdinandovac  

Župan Darko Koren u četvrtak, 17. rujna u prostorijama Županijske uprave je održao prijem za ravnatelje osnovnih škola i načelnike općina Gola i Ferdinandovac. Prijem je ujedno bio prilika da se župan sa suradnicima zahvali bivšem ravnatelju OŠ Ferdinandovac Slavku Kenđeliću na dugogodišnjoj suradnji te poželi plodonosne i kreativne umirovljeničke dane ravnatelju koji je na čelu škole u Ferdinandovcu proveo gotovo 30 godina.

„Biti uspješnim ravnateljem u tako maloj sredini te kroz predanost svojoj profesiji postići toliku razinu kvalitete,  izniman je uspjeh i na tome iskreno čestitam. Svih ovih godina ste u radu s učenicima i nastavnicima te  vodeći sustav, iskazali da svoje djelovanje podređujete školarcima i prosvjetnim radnicima koji stvaraju temelje naše budućnosti. Učinili ste iznimno mnogo, podigli ste razinu kvalitete koju će biti teško dostići, no vjerujem kako i vaš nasljednik ima mnogo planova te da će škola i dalje prosperirati“, kazao je župan te zahvalio i načelniku Općine Vjekoslavu Maletiću na suradnji i potpori koju Općina pruža školi.

Ravnatelj Kenđelić u emotivnom se govoru prisjetio dolaska na čelo škole u ratnim vremenima 1991. godine te o aktivnostima koje su se u proteklim godinama poduzimale kako bi osnovna škola u Ferdinandovcu bila prepoznatljiva. „Upamtit će me sigurno kao dugovječnog i štedljivog ravnatelja koji je racionalno raspolagao sredstvima. Uvijek sam se orijentirao prvenstveno na razinu kvalitete nastave i na to da učenici dobiju znanje i nove spoznaje te da nauče razmišljati. Unutrašnjost mi je bila važnija od vanjštine i materijalnog jer svatko može imati lijepe zidove školske zgrade, no važnije  je ono što se unutar tih zidova  odvija. Hvala Županiji na pomoći svih ovih godina, trudili smo se da za našu školu, općinu i Koprivničko-križevačku županiju čuje cijela Hrvatska. Vjerujem da smo u tome i uspjeli, a svojem nasljedniku želim da nastavi istim putem“, zaključio je Kenđelić.

Novi ravnatelj Miroslav Fuček je uz čestitke  bivšem ravnatelju na ostvarenom, iskazao nadu da će škola uz projektne aktivnosti ići i dalje prema naprijed uz kvalitetnu suradnju s Općinom i Županijom. Željama se priključio i načelnik Općine Maletić koji je zahvalio bivšem, te poželio uspjeh novom ravnatelju.„Ravnatelj Kenđelić je ostavio velik trag u povijesti naše škole. Zahvaljujem mu na suradnji uz najbolje želje u novim izazovima kojih u mirovini sigurno neće nedostajati, a novom ravnatelju želim mnogo uspjeha u budućem radu“.

Osnovna škola Gola je također dobila novo vodstvo, ravnateljicu Violetu Pranjić koja se predstavila na prijemu te izložila plan rada pri čemu je naglasila kako će nastojati da škola u Goli bude što prepoznatljivija kao mjesto pozitivnog ozračja u kojem će se velika pažnja posvećivati timskom radu i jačanju kvalitete.

Načelnik Općine Gola Stjepan Milinković je zahvalio ravnatelju Kenđeliću na doprinosu u izgradnji školskog sustava u županiji te uputio čestitke novoj ravnateljici uz želje da se u školama nastavi s obiteljskim pristupom koji će djecu usmjeriti na pravi put u životu. „Oči ravnatelja su uvijek uprte u ministarstvo, ali i u lokalnu i regionalnu samoupravu koje uvijek stoje na raspolaganju i žele pomoći. Želim vam mnogo uspjeha i projekata te da u školskom sustavu županije i dalje vlada pozitivno ozračje puno optimizma. Naša je dužnost da djeci to omogućimo“, kazao je načelnik Milinković.

Čestitke novim ravnateljima te zahvalu ravnatelju Kenđeliću uz želje za  što aktivnijim umirovljeničkim danima uputili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te  pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Služba ureda župana