Župan održao prijem za ratne zapovjednike koprivničkih i križevačkih postrojbi u vojno-redarstvenoj operaciji  Oluja

Veseli nas što je naš međusobni odnos iznimno korektan, prijateljski i pun uvažavanja i razumijevanja. Tome svjedoče brojni projekti koje podupiremo i koji su usmjereni prema poboljšanju uvjeta i ispunjenju potreba koje ima braniteljska populacija. Zahvaljujem vam svima na suradnji uz želju da uz dobro zdravlje  realiziramo projekte koji su pred nama - istaknuo je župan Koren

Župan Darko Koren danas je u prostorijama Županijske uprave u prisustvu zamjenika župana Ratimira Ljubića održao prijem za ratne zapovjednike koprivničkih i križevačkih postrojbi u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Prijemu koji je održan povodom obilježavanja 25. obljetnice vojno – redarstvene operacije Oluja te proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja,  prisustvovali su zapovjednik brigade 15. PO trbr Križevci brigadir Darko Kereša, zapovjednik divizijuna 13. PO trd Koprivnica bojnik Damir Vuković, zapovjednik bitnice BOV 32. trd PZO Koprivnica 202. trbr PZO natporučnik Željko Golubić, glavni policijski savjetnik u mirovini i zapovjednik Jedinice SJP PU KC-KŽ „Ban“ Koprivnica Ivica Jurenec te predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Siniša Pavlović.

Župan je kazao kako je 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja značajan događaj kojeg se svi građani s ponosom prisjećaju jer riječ je o povijesnom trenutku koji je ugrađen u temelj suverene i slobodne Hrvatske te nove hrvatske povijesti. „Olujom je završena jedna etapa ratnog razdoblja u kojem smo u zajedništvu i s velikim srcem izborili toliko priželjkivanu slobodu i povratak velikog dijela okupiranog područja. Hvala vam na vašoj žrtvi i hrabrosti koju ste sa suborcima iskazali na bojištu, uspostavili ste čvrste temelje naše državnosti, stvorili ste kuću i dom u kojem nastojimo živjeti skladno unatoč različitostima. Mnogo je izazova pred nama, no vjerujem kako svi zajedno želimo dati doprinos u miru i razumijevanju kako bi se i na taj način odužili našim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu i samostalnost“, uvodno je kazao župan.

Dodao je kako Županijska uprava daje značajnu podršku braniteljima kroz suradnju s braniteljskim udrugama te financijskom i organizacijskom pomoći brojnim projektima i programima koji se realiziraju svake godine. „Veseli nas što je naš međusobni odnos iznimno korektan, prijateljski i pun uvažavanja i razumijevanja. Tome svjedoče brojni projekti koje podupiremo i koji su usmjereni prema poboljšanju uvjeta i ispunjenju potreba koje ima braniteljska populacija. Zahvaljujem vam svima na suradnji uz želju da uz dobro zdravlje  realiziramo projekte koji su pred nama“, istaknuo je župan te još jednom svima uputio čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Čestitkama se priključio i zamjenik Ljubić koji je kazao kako Županijska uprava uz podršku programima nastoji biti prisutna na događanjima koje organiziraju braniteljske udruge te i na taj način pokazati poštovanje prema žrtvi koju su branitelji podnijeli u Domovinskom ratu.

Predsjednik županijskog Odbora za branitelje Siniša Pavlović zahvalio je županu na prijemu te podršci koju daje braniteljskim udrugama. „Koprivničko-križevačka županija jedna je od rijetkih u Hrvatskoj koja ima ovako veliko razumijevanje za braniteljsku populaciju. Drago nam je da svi djelujemo u zajedništvu, bitno je da i dalje međusobno gradimo i razvijamo ovako iskren i kvalitetan odnos. O njemu svjedoči i pohvala ministra branitelja Tome Medveda koji je više puta istaknuo da naša županija prednjači u brizi za branitelje i projektima kojima se promiče istina u Domovinskom ratu. Ovim putem zahvaljujem našoj Županiji koja već sedam godina  podržava projekt Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko-križevačke županije koji se provodi u školama na našem području, a u njemu sudjeluju i naši zapovjednici koji mladima najbolje mogu dočarati ono vrijeme ponosa i slave u stvaranju države“, rekao je Pavlović.

Brigadir Kereša je uz zahvalu na podršci kazao kako je edukacija mladih vrlo bitna te dodao kako je spomenuti projekt prepoznat u cijeloj Hrvatskoj. „Drago nam je da u našoj županiji imamo prigodu provoditi tako bitan projekt jer istina o Domovinskom ratu se ne smije zaboraviti. Mladi moraju čuti iz prve ruke kako je bilo teško stvoriti državu i što su sve branitelji morali proći kako bi danas živjeli u slobodi“, naglasio je Kereša.

Bojnik Vuković, natporučnik Golubić i zapovjednik Jurenec su također iskazali zadovoljstvo suradnjom sa Županijom te zahvalili na dosadašnjoj pomoći, naglasivši kako im je drago što je svim postrojbama s područja županije odano poštovanje te kako su se i u miru braniteljske udruge stavile na raspolaganje posebice u dijelu  provođenja brojnih aktivnosti vezanih za  promicanje i očuvanje  vrijednosti Domovinskog rata.

Služba ureda župana