Župan održao prijem za počasnog predsjednika Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci Ivana Matušina

U petak, 18. kolovoza u prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren, zajedno s predsjednikom Županijske skupštine Željkom Pintarom, održao je prijem za počasnog doživotnog predsjednika križevačke Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Ivana Matušina, kojemu su prisustvovali i novoizabrani predsjednik Udruge Božidar Štubelj te ostali članovi.

Župan je počasnom predsjedniku Matušinu zahvalio na „dugogodišnjem aktivnom i predanom radu u Udruzi“ te na odličnoj suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom, kao i predsjedniku Skupštine Pintaru, s kojim je također često surađivao kao predsjednikom ŽO HSU-a. Župan je uputio čestite i novom vodstvu, dodavši kako će i nadalje zajednički raditi na problematici važnoj za umirovljenike.

Matušin je uzvratio zahvale na suradnji, kako županu, tako i županijskim stručnim službama te je kazao kako je kroz svoj 25-godišnji rad nastojao djelovati pokretački i uključiti umirovljenike u društveni život, a posebno je istaknuo brojne ostvarene međunarodne suradnje. Zadovoljan novoizabranim vodstvom, dodao je kako će se i nadalje boriti za interese građana treće životne dobi.

Predsjednik Županijske skupštine Pintar zahvalio je županu na prijemu, kao i na dosadašnjoj suradnji s županijskim HSU-om te je kazao u Županiji ima 27 500 umirovljenika kojima je potrebna pomoć u podizanju kvalitete života. Predsjednika Matušina pohvalio je za sve što je učinio za Udrugu, dok je novom predsjedniku Štubelju uputio čestitke uz želju da se zajedno zalažu za još bolji položaj umirovljenika.

S riječima kako umirovljenici zaslužuju dostojanstvenu starost, obratio se i novi predsjednik Štubelj, naglasivši kako svi zajedno imaju zadatak omogućiti umirovljenicima prilike za druženje, aktivnosti i edukaciju. Izrazio je nadu u nastavak odlične suradnje sa Županijom, kao i predsjednikom Pintarom te su dogovoreni novi sastanci na kojima će se razgovarati o aktualnoj problematici.

Na kraju prijema, u znak zahvalnosti, župan je predsjedniku Matušinu uručio simbolični poklon, srebrnjak s likom sv. Marka Križevčanina.

Služba ureda župana