Župan održao prijem za orače Sašu Višaka i Zorana Radičeka

„Ovakvim rezultatima promovirate Udrugu, ali i našu Županiju u segmentu poljoprivrede. Vaši rezultati nisu slučajni, oni su posljedica zalaganja pojedinca što svjedoči i povijest svih vaših ranijih rezultata“

Župan Darko Koren u utorak, 15. rujna u prostorijama Županije održao je prijem za najbolje orače povodom ostvarenih rezultata županijskih orača na državnom natjecanju u oranju koje je početkom mjeseca održano u Virovitičko-podravskoj županiji. Prijemu su prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota, novo imenovani predsjednik Udruge orača Koprivničko-križevačke županije Darko Novotni, dosadašnja predsjednica Tatjana Međimurec, tajnica Udruge Zdenka Marić i rukovoditelj Podružnice Savjetodavne službe Slavko Kopilović.
Sudjelovanjem na 13. državnom natjecanju, a nakon plasmana na 13. županijskom natjecanju svojim rezultatima posebno su se istaknuli Saša Višak i Zoran Radiček iz Općine Kalnik čijom zaslugom je Koprivničko – križevačka županija ekipno osvojila drugo mjesto. Saša Višak je dosadašnji dvostruki županijski prvak u oranju, dok je Zoran Radiček peterostruki županijski prvak. Na državnom natjecanju Saša Višak iz Kamenice u Općini Kalnik je pobijedio u kategoriji plugova ravnjaka, čime se plasirao na Svjetsko prvenstvo u oranju koje će se u rujnu iduće godine održati u Engleskoj.

IMG_4659m
Državni prvak Saša Višak natjecao se s natjecateljskim plugom koji je Koprivničko-križevačka županija još 2008. godine financirala iz svog proračuna. Od te godine bilježe se prvi značajniji uspjesi u natjecanjima oranja. Natjecanje u oranju smatra se sportom, a da bi se postigli ovako zapaženi uspjesi natjecateljskim plugom treba puno truda i treninga pojasnili su Višak i Radiček te istaknuli kako je u natjecanjima presudna sreća, puno treninga ali i adekvatna oprema.
Župan Koren je čestitam svima koji su doprinijeli ovim rezultatima, a posebice dobitnicima prestižnih priznanja te rekao: „Ovakvim rezultatima promovirate Udrugu, ali i našu Županiju u segmentu poljoprivrede. Vaši rezultati nisu slučajni, oni su posljedica zalaganja pojedinca što svjedoči i povijest svih vaših ranijih rezultata“.
Tatjana Međimurec posebno se zahvalila županu i Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci. U Engleskoj održat će se 63. po redu Svjetsko prvenstvo, dok se u Hrvatskoj natjecanja u oranju održavaju posljednjih 13 godina, kao i u Koprivničko – križevačkoj županiji. Za natjecanje na svjetskom prvenstvu Saši Višaku financijsku i logističku potporu pružiti će i Koprivničko-križevačka županija.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.