Župan održao prijem za nagrađene prosvjetne djelatnike s područja županije

Župan Darko Koren danas je u Županijskoj upravi održao prijem za najuspješnije prosvjetne djelatnike s područja Koprivničko-križevačke županije koje je nagradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja povodom Međunarodnog dana učitelja.

Povjerenstvo za nagrađivanje je među 511 nagrađenih prosvjetnih djelatnika uvrstilo i devetero iz naše županije: Snježanu Mihočku, Tomislavu Kraljić i Mirnu Kovačić iz OŠ Đuro Ester Koprivnica, Mariju Gabelicu iz Srednje škole Koprivnica, Marinu Njerš iz Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, Branka Pleadina iz Strukovne škole Đurđevac, Stojanku Lesički iz OŠ Sveti Petar Orehovec te Sandru Poštić i Martinu Valec-Rebić iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci.

Župan je izrazio zadovoljstvo današnjim prijemom te uspjehom nagrađenih nastavnika koji služe kao najbolja promocija županijskog obrazovnog sustava i cijele Županije.

Sektor obrazovanja je temelj funkcioniranja Županijske uprave, osnivač smo 18 osnovnih i svih srednjih škola, a otprilike oko 60 do 70 posto naših aktivnosti i financija vezano je za školstvo. Ove je godine to i puno više zbog povećanog ciklusa investicija u školske objekte. Unatoč ulaganjima u materijalne uvjete, mišljenja smo da je to uzalud ako naš obrazovni sustav ne vode kompetentni, odgovorni i uspješni ljudi. Razni su kriteriji po kojima ste dobili nagrade, no ja bih to sveo na činjenicu da svatko od vas živi svoj poziv – i upravo je to preduvjet za uspjeh. Uvijek govorim da su prosvjetni djelatnici arhitekti društva jer projektirate društvo u smislu ljudskih resursa. Vaša je uloga nemjerljiva i zahvaljujem vam na svemu što činite te čestitam na nagradama koje ste dobili. Neka to bude putokaz vašim kolegama, a vi budite i dalje najbolji uzor za vaše učenike“, poručio je župan Koren.

Nagrađeni profesor Branko Pleadin iz Strukovne škole Đurđevac zahvalio je Županiji na organizaciji prijema i tome što projektima i investicijama konstantno pomaže sustav obrazovanja Koprivničko-križevačke županije. „Zbog takve potpore koju pružate svi se osjećamo vrlo ugodno na svojim radnim mjestima. Osjećamo poticajno okruženje i  na taj način možemo dati doprinos i još više unaprijediti sustav obrazovanja. Profesiju ne shvaćamo kao posao koji treba odraditi, već je osjećamo kao poziv i želju da učenicima prenesemo znanje i pripremimo ih za život. Hvala i svim nastavnicima koji nisu među nagrađenima, svi oni doprinose u radu i čine važne kotačiće velikog obrazovnog sustava koji se uspješno kreće prema naprijed“, istaknuo je Pleadin.

Zahvalama se priključila i profesorica Marina Njerš iz Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica.

Jako nam je drago što nas je prepoznalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja  i krenulo s nagrađivanjem djelatnika koji ulažu velik dio sebe u obrazovni sustav. Veliko hvala Županiji i našim ravnateljima koji su nam velika potpora, jer da nema tog pozitivnog okruženja koje nas krasi i nama bi bilo puno teže. Drago mi je što radim u koprivničkoj gimnaziji i što imam prilike raditi s izvrsnim učenicima te postići sjajne rezultate koji su i omogućili da korak po korak dođem do vrijednog priznanja“, zaključila je profesorica Njerš.

Nakon prihodnih govora župan je prosvjetnim djelatnicima uručio i poklone – vrijednu fotomonografiju „Koprivničko-križevačka županija“ u kojoj su predstavljene brojne prirodne ljepote, kulturna baština te bogata povijest i tradicija Koprivničko-križevačke županije.

Današnjem prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek.

 

Služba ureda župana

Fotografije: KKŽ i Drava.info