Župan održao prijem za menadžera godine – Marija Kralja iz tvrtke Hangar 18

Župan Darko Koren, uz zamjenike župana Darka Sobotu i Ratimira Ljubića, u ponedjeljak, 3. prosinca održao je prijem za vlasnika i direktora tvrtke Hangar 18 Marija Kralja i njegove suradnike, a povod tome bilo je prestižno priznanje Menadžer godine koje je Kralju dodijelilo Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika – CROMA.

Priznanje je to struke koje se dodjeljuje najboljim gospodarstvenicima iz cijele Hrvatske, stoga smo posebno ponosni što je ovo priznanje zasluženo dodijeljeno poduzetniku iz Koprivničko-križevačke županije.“, istaknuo je u uvodnom dijelu župan, dodavši kako je tvrtka Hangar 18 dobitnik i ovogodišnje Zlatne kune koja joj je uručena na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, i to za postignute uspjehe u županijskom gospodarstvu.

Za priznanje Menadžer godine Kralja je predložila upravo Županija, no pri tome je važno istaknuti kako u cijeloj priči nisu važni samo posljednji rezultati, nego cjelokupan rad tvrtke koji se proteže kroz deset godina, u izrazito dinamičnom sektoru u kojemu nije lagano uspjeti. Veseli nas što promovirate Županiju i što, osim u sportu, imamo odlične rezultate i u gospodarstvu te vjerujem kako je to samo početak. I nadalje ćemo pratiti vaš rad, a potrebno je naglasiti i vašu pozitivnu ulogu u lokalnoj zajednici i podršku društvenim aktivnostima, na čemu vam također zahvaljujem. Čestitam vam na svim postignutim uspjesima i želim vam da ostvarite ciljeve koje ste zacrtali.“, dodao je župan.

Direktor Kralj zahvalio je županu i suradnicima na pozivu, kao i na prepoznavanju predanog rada i zalaganja tvrtke, dodavši kako se u budućnosti planiraju još više razvijati na globalnom tržištu, ali isto tako žele novim zapošljavanjima ljudima dati poticaj i motivaciju da ostanu raditi u domovini.

Trenutno djelujemo u osam zemalja, otvaramo urede u Rusiji, u procesu otvaranja u Njemačka, a u svim tim uredima su zaposleni naši ljudi. Ideja je razmišljati globalno, a funkcionirati lokalno. Ova lokalna sredina u kojoj smo nastali bila je pogodna za naš razvoj, no jedan od ključnih čimbenika bilo je širenje poslovanja, primjerice na Kinu, gdje smo se razvijali nekih pet, šest godina i mnogo naučili uz njihovu podršku. Drago nam je što nas kao županija pratite i podržavate, imamo mnogo ideja za suradnju te se nadam kako ćemo neke od njih i ostvariti.“, kazao je direktor Kralj te dodao kako bi ih veselilo još više primjera uspješnih tvrtki na ovom području.

Kao grupacija, zajedno s Kinom, zapošljavaju 150 ljudi, a nedostatak kvalificiranih kadrova riješili su na način da su ih sami „stvorili“ kroz godine, kroz edukaciju i iskustvo, iako se, kao i na državnoj razini, i dalje suočavaju s problemom zapošljavanja visokoobrazovanih stručnih kadrova, kojima treba ponuditi dodatne sadržaje uz odgovarajuću plaću.

Koprivnica se mora razvijati u više smjerova i pratiti uspješne tvrtke. Moramo mladim ljudima dati ideju da ostanu i pokazati im da ovdje ima mogućnosti za napredak – pokazati im kamo idu i zašto rade. Tu su ključne pozitivne priče u medijima, a jedan od takvih primjera su i hrvatski sportski uspjesi koji su i nama gospodarstvenicima donijeli prepoznatljivost u svijetu.“, naglasio je Kralj te ujedno najavio nova zapošljavanja vezana uz izdvajanje brenda NOA kao zasebne tvrtke, unutar holdinga koji bi se trebao napraviti sljedeće godine.

Župan je direktoru Kralju i suradnicima poručio kako im je Županija na raspolaganju za suradnju i podršku, a prijemu su prisustvovali i županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac te direktor Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj.

Služba ureda župana