Župan održao prijem za Hrvatsku žensku rukometnu seniorsku reprezentaciju

Župan Darko Koren i zamjenici Darko Sobota i Ivan Pal održali su danas, 2. lipnja prijem za Hrvatsku žensku rukometnu seniorsku reprezentaciju i članove Izbornog stožera povodom prve kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Danskoj.
Dobrodošlicu u Koprivničko – križevačku županiju rukometašicama i članovima Izbornog stožera poželio je župan naglasivši „Mnoge ste ponikle iz ovog Grada ili ste dio karijere provele ovdje, a i izbornik je naš sugrađanin. Koprivnica je Grad sporta i ženskog rukometa i na to smo izuzetno ponosni. Kao nacija smo specifični po tom segmentu društvenog života, nevjerojatno je koliko jedna mala zemlja ima vrhunskih sportaša i kolektiva te sportskih uspjeha i zbog toga kao i svaki građanin osjećam poseban ponos. Zahvaljujem se na svemu što dajete za Hrvatsku i želim vam puno uspjeha na utakmici koja slijedi“.
Prisutnima se obratio i zamjenik Pal dodavši da je siguran u uspjeh reprezentacije u nadolazećoj utakmici i pohvalio suradnju sa Hrvatskim rukometnim savezom što su prepoznali kvalitetu organizacije velikih sportskih događanja u našoj Županiji.
Izbornik Mrđen osvrnuvši se na protivnika Švedsku izrazio je zadovoljstvo što se nakon 11 godina u Koprivnici ponovno igra jedna kvalifikacijska utakmica te pozvao navijače iz cijele Županije da podrže reprezentaciju u nedjelju, 7. lipnja u Sportskoj dvorani Gimnazije F. Galović.
Prijemu reprezentacije nazočio je i Stanislav Lovković, predsjednik županijske Zajednice sportova te Branka Cuki, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.