Župan održao prijem za kadete Hrvatske rukometne reprezentacije

Uoči početka Europskog muškog kadetskog rukometnog prvenstva, koje se održava u Koprivnici od 11. do 21. kolovoza, župan Darko Koren zajedno sa zamjenikom župana Ivanom Palom i suradnicima održao je prijem za kadete Hrvatske rukometne reprezentacije i Izborni stožer.

Na početku prijema članove Hrvatske kadetske rukometne reprezentacije kao i članove Izbornog stožera pozdravio je župan te pri tome istaknuo zadovoljstvo što se pored Svjetskog prvenstva u rukometu za djevojke još jedno veliko prvenstvo u rukometu ponovno odvija na prostoru Koprivničko-križevačke županije:

Uvjereni smo da ćemo sigurno opravdati povjerenje koje smo kao sredina dobili i da ćemo na najbolji mogući način prezentirati naše gostoprimstvo i sve što ovdje imamo i biti na jednoj organizacijskoj razini kakva zaslužuju ovakva prvenstva.“

Župan je ukratko upoznao rukometaše s prostorom Koprivničko-križevačke županije te dodao kako Županija pruža veliku podršku sportu kroz županijsku Zajednicu sportova kao i kroz izgradnju školskih sportskih dvorana te zaključio:

Hvala Vam još jednom na ovom našem susretu i želim Vam puno uspjeha na natjecanju koje je pred nama.“

 „Siguran sam da su neki od vas prvi puta na velikom prvenstvu i uvjeren sam u to da ćete ovo prvenstvo čitav život pamtiti,“ istaknuo je zamjenik Pal te dodao kako „nema ničeg ljepšeg nego u vašim godinama dobiti priliku braniti boje Hrvatske“.

Rukometašima je poželio i puno uspjeha na natjecanju, a zahvalu na pozivu za ovaj prijem uputio je izbornik Luka Panza naglasivši:

U ovih par dana od kad smo došli tu na svakom koraku osjećamo gostoprimstvo i ljudi gdje god smo bili se maksimalno trude udovoljiti našim zahtjevima. Vjerujem da će tako ostati i do kraja prvenstva, a da ćemo svi mi skupa dok završi ovo prvenstvo imati puno razloga za zadovoljstvo.“

Bitno je istaknuti kako je jedan od suorganizatora ovog Prvenstva i Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije, a službeno otvorenje Prvenstva održat će se sutra s početkom u 19,15 sati u koprivničkoj Gimnaziji „Fran Galović“ uoči početka utakmice Hrvatske protiv Islanda.

Služba ureda župana