Župan održao konferenciju za medije na temu Piškornice

U četvrtak, 16. studenoga u prostorijama Županijske uprave, župan Darko Koren održao je konferenciju za medije na temu Piškornice, kojoj su prisustvovali i pročelnici županijskih upravnih tijela, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora društva Piškornica d.o.o., pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode Damir Petričević te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Kao predsjednik Društva Piškornica, župan je kazao kako je, nakon jučerašnje koordinacije četiri župana – Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, dogovoreno kako će sljedeći korak biti sazivanje izvanredne sjednice Skupštine društva, koja će se održati u ponedjeljak, 20. studenoga s početkom u 9 sati u Županijskoj upravi. Tema sjednice bit će donošenje Odluke o utvrđivanju odgovornosti Uprave društva Piškornica d.o.o., odnosno njezinog direktora Mladena Jozinovića, u skladu s čime će se dalje postupati.

Mogu reći kako nastala situacija nije ugodna, no svjesni smo činjenice da problem postoji i da ga moramo zajednički riješiti kao suvlasnici, nas četiri župana i načelnik Općine Koprivnički Ivanec. Moramo preuzeti odgovornost u dijelu upravljanja i kontrole sustava, a ja preuzimam točno 22,5 % odgovornosti koliki je postotak suvlasništva Koprivničko-križevačke županije u Društvu Piškornica.“, naglasio je župan.

Nadalje, župan je pojasnio kako postupak isplate bonusa direktora Jozinovića, sadrži moralnu i pravnu dimenziju, što je također potvrđeno na koordinativnom sastanku četvorice župana, a glede pravne dimenzije, nadležne će institucije obaviti svoj posao u skladu te će u skladu s njihovim rezultatima biti donesene daljnje odluke. „Što se tiče moralne odgovornosti, inzistirat ćemo da se novac vrati, no važno je istaknuti kako direktor Jozinović, ujedno i direktor tvrtke-kćeri Piškornica Sanacijsko odlagalište, ima važeći menadžerski ugovor s tvrtkom-kćeri prema kojemu je predviđena isplata, odnosno nagrada, za pozitivan financijski rezultat, koji je tvrtka i ostvarila.“, dodao je župan, poručivši kako nije imao saznanja o isplati bonusa, jer bi u tom slučaju reagirao i takav bonus sigurno ne bi bio isplaćen.

U međuvremenu je pokrenuta inicijativa za osnivanjem Nadzornog odbora tvrtke-kćeri Sanacijsko odlagalište, a što se tiče budućnosti Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica, župan je kazao kako je previše vremena, truda i sredstava uloženo u taj ozbiljan i strateški projekt Republike Hrvatske te kako vjeruje da će izgradnja Centra započeti u 2018. godini.

Služba ureda župana